ŠTO TREBAJU UGROŽENI

unnamedPrimili smo priopćenje Caritasa iz Mostara u kojemu se kaže: –Zahvaljujući brojnim donacijama naših sugrađana i nesebičnoj pomoći volontera jučer je u organizaciji Caritasa Mostar upućeno šest vozila humanitarne pomoći za područja stradala od poplava u Bosni. Hranu, higijenske artikle, lijekove, odjeću, obuću, prekrivače i sve što su ljudi u kolonama velikodušno donosili u skladište župe Sv. Ivana u Mostaru razvrstavali su brojni volonteri koji su se dijelom organizirano a još više njih potpuno spontano pridružili akciji Caritasa. Među njima više studenata iz Žepča i drugih pogođenih mjesta, ali i članovi BIOS-a, mladi iz svih mostarskih župa, članovi udruge Minores, te brojni drugi Mostarci kojima je pomoć ljudima u potrebi bila dovoljna motivacija za nesebičan angažman. U svega par sati najveći dio prikupljene pomoći utovaren je u kamione i kombi vozila. Priskočili su u pomoć i članovi Biciklističkog kluba Mostar i navijači Zrinjskog.  

Jedan kamion Caritasa banjalučke biskupije preuzeo je robu za područje Banja Luke, a pet je vozila u  večernjim satima stiglo u Sarajevo, gdje su robu preuzele kolege iz Caritasa BKBiH i njihovi volonteri koji će danas organizirati raspodjelu pomoći ugroženom stanovništvu na području Maglaja i Žepča.

Iz Caritasa Mostar zahvaljuju se svim ljudima dobre volje koji su darivali od srca, vozačima koji su prikupljenu pomoć prevezli, svim volonterima koji su pomagali u protekla dva dana i činit će to i danas kada se akcija nastavlja.

Važno: Odjeće ima već dovoljno, potrebnija je hrana kojoj ne treba termička obrada, hrana za djecu, pelene, sredstva za higijenu i dezinfekciju. 

Kontakt: Tanja Raič Tarčuki, M.A. voditeljica podružnice Mostar
“Socijalno – edukativni centar” SEC, podružnica Mostar, Zagrebačka 5A 88000 Mostar
T.: +387 36 316-905
M.: +387 63 445-642
E-Mail: tanja.raic.tarcuki@sec.ba
Web: www.sec.ba

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments