POTREBNO JE …

tekst: Sonja Breljak
hand6il21Berlin/ Inicijativa Berlin kontra poplave koja je pomoć za poplavljena područja skupljala u prostorijama i uz pomoć Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice, prevezla je do sada skoro desetak tona razne robe, higijenskih potrepština, hrane, zaštitnih odijela …ma svega i svačega. Pomoć je u dva kombija prevezena i predana stanovnicima općina Gunja i Drenovci.

Ovih dana, do petka, odlazi iz Berlina i treći kombi. O tome, inicijatori akcije (Dijana, Sandra i Robert), javljaju na faceboock stranici ove grupe gdje motiviraju i iniciraju i druge aktiviste i aktivnosti kako bi pomogli unesrećenima, a posebno kako bi pomogli stvarima i robom koja je u poplavljenim područjima potrebna. Evo dijelova fejs komunikacije iz koje se vide potrebe stanovnika poplavljenih područja, što nam može biti od koristi imamo li namjeru i dobu volju, pomoći, donijeti u Zajednicu dar za unesrećene:

Dijana Španja: – evo mene opet.. nekima je poznato, neki ne znaju..uglavnom kombi sta je prosli vikend isa za Drenovce nam stoji i ovaj vikend na raspolaganju..cestarina, benzin, sve je rjeseno..a to je sredija decko koji vozi auto..uglavnom, mi imamo jos stvari u zajednici i to masu..a to je sve samo zimska roba, koju sad ne tribaju, al ce dobro doci kad ucini bura..e sad, da mi ne bi vozili nepotribne stvari, i tako mucili i naseg vozaca, a i doli svitu pumpali skladista, mi smo odlucili pitati gospona Mrkonica, sta je sad doli potribno..covik je veceras nasa vrimena i ispisa mi..a citati morete u razgovoru..uglavnom ukratko, to su madraci, jastuci, metle, lopate, valjak i cetka za krecenje, bestek, sudje..znaci ljudima triba sve zivo..voda in je sve odnila..jedan mlad decko, zamolija me da ga ne imenujen, al je reka da mogu napisati “mojin Slavoncima od Slavonca”, znaci decko Slavonac, mladi poduzetnik u Berlinu mi je pisa u Inbox da je skupija 750,00 eura i da bi to rado da ljudima da pomogne. On ce sutra zvati Pevec i pitati koliko tih stvari moze kod njih kupiti za te novce, a tu ima frenda koji je moler, tako da ce i tu zatraziti ponudu, pa cemo viditi sta je isplatnije. A mi razmisljamo da za onih 650,00 eura sta su donirali Cazz Bar i The Luxe Band nakupujemo madrace, jastuke, besteck..Kad vec imamo auto, benzin, dobrog vozaca pa da onda vozimo i korisne stvari. Mi smo razmisljali da treca tura ide sad opet Gunji, ako vi nemate sta protiv … 

Eto dakle, nema potrebe više (ovog trenutka) za zimskom odjećom i obućom, već su potrebne stvari za svakodnevni život u kućanstvu. A bome i igračke za djecu, koji slatkiš, kava …znate već čemu bi se i kako obradovao i bilo tko od nas da ništa nema. Imat li vremena i volje, pridružite se svojim prilogom, uključite se u akciju “Berlin kontra poplave”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
katica kis
katica kis
9 years ago

Svaka čast svim ljudima iz Berlina koji tako nesebično pomažu nastradalim ljudima u Posavini. Osobno imam jednu prijateljicu iz Donje Mahale koja ovih dana odlazi tamo na neko vrijeme, te sam joj pomogla koliko sam mogla, jer znam što ju čeka kad dođe kući. Vidjela sm poplavu na internetu. Isto tako smo mi hrvatski vjernici Mainza u crkvi prikupljali novčana sredstva za Caritas u Bosni, a vrijedne kršćanke su također prikupljale potrebne stvari za slavonsku Posavinu i organizirale prijevoz tih stvari. Sve što čovjek čini za drugoga, čini i za svoju dušu, jer se time prepoznaje pravo hrvatstvo i pravo… Read more »