BROĐANI NA WEIHNACHTSMARKTU

Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” e. V Berlin,  udruga je dobrotvornih nakana. Brojnim su dobrim djelima pomogli potrebne u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Nisu se libili ponuditi svoju pomoć i Njemačkoj, drugoj domovini, svojevremeno pogođenoj poplavom.
Za takva dobra djela, ova “mala udruga velikog srca”  treba novčana sredstva. Do njih dolaze organizirajući zabave ili sudjelujući u  sajmovima i uličnim zabavama koje organiziraju druge njemačke organizacije i društva. Jedna od takvih manifestacija je i božićni sajam, odnosno Weihnachtsmarkt, u berlinskoj četvrti Lichtenrade. Uobičajeno, održava se sve subote i nedjelje u vrijeme adventa. Ove godine malo skraćeno, tek uoči  drugog i trećeg adventa.

Tako su i vrlo hladni subotnji dan, 4. prosinca, Brođani proveli na štandu Weihnachtsmarkta. Prodaja toplih i hladnih, žestokih napitaka  na njihovom štandu, obično okupi dosta njemačkih prijatelja koji se i u ove zimske dane, rado podsjete mora, sunca i ljeta provedena u Hrvatskoj.
Na štandu se smjenjuju Elizabeta, Ivan, Marija, Marina, Alfred, Ruža… tu će provesti i nedjeljni dan, 5. prosinca. Pridružite im se! Posjetite ih! / S-Bahn 2, Station Lichtenrade, Bahnhofstrasse!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments