NOVI PUT HRVATSKE ZAJEDNICE BERLIN

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin ostaje bez prostora u kojemu je boravila 13 posljednjih godina. Predsjednica Karmen Meić: “Hrvatska zajednica ide dalje!”

prilog: Uredništvo HGB

Berlin/ Korona je “ubrala” još jednu žrtvu, ovaj puta, ne ljudsku, ili ipak, jer u njoj su sabrane sudbine, ruke i rad više ljudi, čak štoviše, više generacija naših ljudi koji žive i rade u Berlinu.

Naime, u nedostatku javnih aktivnosti u vrijeme zabrane većih okupljanja u skoro cijeloj prošloj i ovoj godini, u nemogućnosti organiziranjem kulturnih manifestacija i zabava zaraditi novac potreban za plaćanje visoke najamnine prostora od 330 četvornih metara u berlinskoj općini Neukölln, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin e.V. prinuđena je napustiti prostor u kojemu boravi skoro 14 posljednjih godina.…

više

UMJETNIČKI IZRAŽAJ STVARA NOVE PERSPEKTIVE

Literarna tribina Hrvatske kulturne zajednice – Ogranak matice hrvatske Wiesbaden

prilog: Ivica Košak

Hrvatska kulturna zajednica – Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden (HKZ/OMH-Wi) organizira literarnu tribinu u povodu Europskog tjedna u petak, 7. svibnja 2021. godine.

Susret će se održati virtualno, online na ZOOM-adresi https://t1p.de/vziz s početkom u 18:00 sati.

Hrvatska kulturna zajednica e.V. Wiesbaden tradicionalno sudjeluje s vlastitim programima u obilježavanju EuropaWoche u Hessenu.

I ove godine će se održati javni nastup na temu Umjetnost u komunikaciji.…

više

TESLIN POVRATAK U ZAVIČAJ

piše: Marija Juračić

Ovih se dana dogodilo nešto posebno lijepo. Spomenik Nikole Tesle vraćen je u Gospić.

Prije 30 godina protjeran je iz tog grada, zapravo raznesen činom jednog ratom pomračenog uma.

Spomenici ovom velikanu  postavljeni su diljem svijeta koji mu se…

više