ŠKOLSKA BOŽIĆNA PRIREDBA

Berlin/ Hrvatska škola u Berlinu organizira Božićnu priredbu u dvorani Hrvatske katoličke misije, u nedjelju, 04. prosinca u 13 sati, odnosno po završetka misnog slavlja u crkvi svetog Sebastiana. Adresa je Feldstr. 4, 13 355 Berlin. Draga djeco i roditelji, prijatelji djece, pjesme i druženja, na ovu Božićnu priredbu pozivaju vas polaznici Hrvatske škole te njihove učiteljice Rahela Fey i Marina Maganić s koordinatoricom Škole Suzanom Mihaljević. Organizaciju priredbe pomaže Društvo prijatelja Hrvatske škole Berlin.

crtež uradila: Maria Čubela, I. razred…

više

RAZLOZI ZA DVADESET PUTA NE

Kolumna povodom
piše: Romano Sole
Deset osnovnih razloga zbog kojih neću glasati za HDZ:
1. Zato što su u zadnja dva mandata imali osam godina vremena da dokažu kako znaju voditi ovu zemlju. Dokazali su suprotno.
2. Zato što se hvale najvećim zaslugama za pobjedu u Domovinskom ratu, a oni zaista najzaslužniji za tu pobjedu, radi njihove loše politike trunu u Haaškom zatvoru.
3. Zato što nas prevarama i obmanama pokušavaju uvući…

više

POZIV NA PUT POVJERENJA

SUSRET KRŠĆANSKE MLADEŽI S KRAJA GODINE U BERLINU U  ORGANIZACIJI TAIZE TREBA LJUDE SPREMNE PONUDITI GOSTOPRIMSTVO HODOČASNICIMA.
tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/
U njemačkom glavnom gradu će se od 28. prosinca 2011. do 1. siječnja 2012. godine, održati 34. po redu Susret  mladih iz cijelog svijeta. Mladi su na putu  promišljanja smisla života, potvrđivanja i produbljivanja povjerenja među ljudima, između kršćana raznih tradicija, između naroda i povjerenja u Boga. Na poziv Evangeličke crkve Berlin-Brandenburg, Berlinske biskupije i Berlinskog senata, ovaj susret organizira Ekumenska zajednica iz francuskog mjesta Taize (Teze). …

više

PORUKA KANDIDATIMA

PUT ISTINE
piše: Dražen Radman
Obraćam se Vama koji imate namjeru pobijediti na predstojećim izborima; Vama koji mislite ući u Sabor barem s jednim ili dva mandata; Vama koji doista želite dati sve najbolje od sebe da biste pomogli domovini u ovom delikatnom trenutku; Vama koji samo mislite da imate snage, ljubavi i znanja za taj zadatak i Vama kojima je najvažniji cilj zauzeti saborsko ili neko drugo mjesto samo zbog privilegija koje to mjesto pruža…

Običaj je u ovo predizborno vrijeme da se kandidati obraćaju biračima, a rjeđe da se birači obraćaju…

više

(NE)VJEROJATNA PRIČA

IZ DRUGIH MEDIJAwww.danas.hr
MLADOM GENIJU KOD NAS NITKO NIJE PONUDIO POSAO?!
Zagreb
/Hrvatski mladi inovator Lovro Dujnić ovih se dana vratio s poznatog sajma inovacija ‘Innova-Eureka 2011.’ na kojem je osvojio zlatnu medalju, Grand-prix Bruxellesa. No, unatoč brojnim nagradama, ovaj nadareni mladić jedva je našao posao, a nije upao ni na fakultet.
Nakon sjajnog uspjeha u Bruxellesu, Lovro i njegov mentor Mladen Marušić vratili su se na posao, igrom slučaja, na istoj adresi. Naime, od prije mjesec dana 21-…

više

MOJE RIJEČI

Pavao Martinis …iz zbirke pjesama Između jave i sna

Riječi, riječi i samo riječi;
moje su riječi britke poput noža,
moje su riječi tamne poput noći,
moje su riječi i crne i bijele
krvave i suzne i lijepe i ružne.

Od mojih se riječi ježi koža
od mojih se riječi vesele i smiju i kad je možda.…

više