TKO KOME ZVIŽDI

piše: Ivek Milčec
0,,16038014_303,00Već drugu godinu zaredom proslava Oluje u Kninu koristi se za obračun sa aktualnim hrvatskim vlastima.

Tako je bilo i sad  kada su najviši demokratski izabrani predstavnici vlasti:  predsjednik države Josipović, predsjednik Sabora Leko i predsjednik Vlade RH Milanović za vrijeme pozdravnih govora bili žestoko izviždani, posebice premijer.

Obistinile se višemjesečne najave da će se proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja iskoristiti za prosvjed protiv “nenarodne i izdajničke” vlasti koja je, kako god mi na nju gledali, izabrana na slobodnim i demokratskim izborima i ima potpuni legitimitet vladati do sljedećih parlamentarnih izbora koji će se održati krajem 2015. godine.

Značajno je da kninski zvižduci premijeru i ministrima nisu bili toliko upućeni zbog neprovedenih reformi, neispunjenih predizbornih obećanja, nesposobnosti pojedinih ministara, Milanovićeve arogancije i bahatosti, dugogodišnje gospodarske krize, nezaposlenosti, prezaduženosti …koliko zbog svjetonazorskih, tradicijskih i ideoloških podjela koje sve više razdiru hrvatsko nacionalno biće.

Teške optužbe na račun vladajućih uglavnom dolaze sa Adezeovih govornica a optužbe u stilu “nenarodne, izdajničke i protuhrvatske”vlasti koja nije željela slobodnu Hrvatsku” puno su ozbiljnije nego što to mnogi misle.

Karamarko,Vaso i Co. zaigrali su opasnu predizbornu igru koja može dodatno podijeliti hrvatski glasački korpus:” na prave, velike Hrvate” i na one, koji doduše jesu Hrvati, ali imaju drugačiji politički i vjerski svjetonazor.

Takve bi,po nekima, trebalo držati stalno na oku jer tko im može vjerovati ako glasaju za ovakvu “nenarodnu” vlast koja je između ostaloga donijela “protuprirodan” zakon da se “pederi i lezbače”pred matičarem mogu registrirati kao životni partneri. Kaj god!

Već se je na sinjskoj Alki, kada je alkarski vojvoda  Adezeovu predsjedničku kanditatkinju Kolindu Grabar-Kitarović gotovo proglasio novom hrvatskom predsjednicom, pokazalo da će protivnici sadašnje hrvatske vlasti na proslavi Oluje u Kninu još više potkuriti “vatru”pod nogama vladajućih.

Razumijeli bi da je dio branitelja okupljenih u Kninu, glasno protestirao zbog nezaposlenosti i višegodišnje recesije, ali je teško razumijeti da su gospodarstvo i teška kriza bačeni u drugi plan a na prvo i za neke najvažnije mjesto stavlja se slogan “nenarodna i izdajnička vlast”.

Ako je ova vlast “nenarodna” koju treba čim prije zaboraviti i baciti u ropotarnicu povijesti, kamo bi onda trebalo svrstati Sanadera kojemu se, nikad nije zviždalo nego pljeskalo. Kao napr. na splitskoj Rivi.

Prema današnjim događanjima, na proslavi Oluje u Kninu nisu bitni ni hrvatski generali Gotovina i Čermak i još neki, koji zbog ovakvih “zviždača” nisu  došli na proslavu, nije bitan ni Franjo Tuđman, bitan je scenarij koji baca sjenu na proslavu jedne  velike i povijesne ratne pobjede svekolikog hrvatskog naroda. Pobjede,koja bi nas da je imalo mudrosti u glavama pojedinih stranačkih vođa, svake godine trebala još više ujediniti u borbi za ljudska, ekonomska, socijalna i svaka druga prava.

Dok god će se u Vukovaru, Kninu i drugim povijesnim mjestima s mržnjom zviždati i vrijeđati one s kojima se politički ne slažemo nema niti govora o boljoj budućnosti.

Stoga, izjava Tomislava Karamarka, predsjednika oporbenog HDZ-a,o zviždačima u Kninu “da se tu radi o nekulturnim pojedincima” gotovo je smiješna kad  on sam, i to vrlo često, rabi izraze: nenarodna, izdajnička i protuhrvatska vlast.

Kao da se dogovorio sa Željkom Markić?!

Kaj god!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments