IZ ISERLOHNA U ZADAR

IZ DRUGIH MEDIJA …Zadarski list/ autor: Ante Rogić

18.08.2014. GRADSKA KNJIZNJICA - Željka Diklan i Jasminka BrižićZadar/ Od jučer (18.08.2014, op.u.) se u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar  mogu pogledati radovi s natječaja Iserlohn – Zadar 2014.

Riječ je o  međunarodnom natječaju na temu “Slikam te pjesmom od slavonskog bećarca do dalmatinske klape”, a ovo je druga izložba, nakon  što je prvi put bila postavljena 23. travnja u Osnovnoj školi Zadarski otoci.

Ova škola je bila ovogodišnji domaćin međunarodnog likovnog natječaja djece osnovnih škola na kojem je sudjelovalo 500  djece iz Hrvatske te hrvatskih iseljenika iz Italije, Njemačke, Švicarske, Australije, Čilea, Argentine i drugih zemalja.

Povezali smo se sa slikarima iz Iserlohna, hrvatskim iseljenicima, Ankicom i Antom Karačićem. Tako je nastao ovogodišnji natječaj.

Naime, oni svake godine promijene grad ili državu, pa će to  sljedeće godine biti Ilok. Oni su 1991. izbjegli upravo iz Iloka u Njemačku, gdje i danas žive i rade.

Već 14 godina priređuju ovaj natječaj, međunarodnog karaktera, kazala nam je prof. Željka Diklan  koja je zajedno s kolegicom Jasminkom Brižić postavila izložbu u  Gradskoj knjižnici. Od 500 pristiglih radova nagrađeno ih je 50-ak,  a velik dio se može pogledati u predvorju GKZD.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments