ISPIT ZA POLITIČARE

Ja tako mislim: -O stručnosti i sposobnosti  političara.

piše: Josip Mayer
psihometricno_testiranjeNegdje sam pročitao, u jednim našim lokalnim novinama, da jedna naša hrvatska politička stranka, koja se bori za politički kvalitetan radno sposobni kadar, upravo uvodi testiranje inteligencije, komunikacijskih sposobnosti i socijalnih vještina, posebno za svoje dužnosnike na visokim položajima.

To me je i ponukalo, a imajući za uzor i Nijemce,  da o tome i sam nešto napišem. To nije ništa novo u Njemačkoj. Odavno je uvodeno testiranje, od onog za školske početnike pa sve do zanatlije, zaposlenika, političara a posebno onih visokih dužnosnika.

Dakle, svaki onaj početnik koji se želi negdje zaposliti ili obavljati neku dužnost mora proći u Njemačkoj, za taj posao ili struku određeni test, kako s tim zaposlenikom,  pogotovo državnim službenikom, ne bi bilo nekih većih problema, ili pak da ga ne moraju izbacivati iz radnog mjesta.

Nameće mi se pitanje, možda i nekome drugome, ne bi li se ova nova ideja u Hrvatskoj, o testiranju političara visokih dužnosti, mogla sprovesti i u drugim našim hrvatskim strankama, kod vodećih činovnika i zaduženika, u lokanim upravama i samoupravama  sve do zadnjeg zaposlenika.

Jer inače, na dosadašnji način teško će parirati s konkurencijom, njihovim vršnjacima iz drugih zemalja Europe i svijeta.

Svima nam je već poznato, da se na dosadašnji način rada ne može dugoročno dalje, da nam Hrvatska pada sve više i više u dužničko ropstvo, s time ujedno sv više spada i u krizno goruće područje, pa je dobro da netko u Hrvatskoj konačno uvede i nešto novo.

Ja tako mislim!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
9 years ago

Slažem se gospodine Ivo

Tko je marljiv i voli raditi,još k tome ako snima ono što je dobro i kvalitetno od drugih svojih radnih kolega..može također naprjedovati.
Na sličan način su i naši mnogi iseljenici radno naprjedovali.

Vi i sami znate kako je danas u Njemačkoj..strožiji su radni i poslovni kriteriji.Koji podležu različitim testiranjima..od političara početnika,pa sve do lokalnog voditelja i općinskog službenika,zaposlenika i čistača.

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Inteligencija nije sve ja u porodici imam tri super inteligentna momka, za sada nisu baš mogo pokazali. Kčerka koja je normalno inteligntna je za sada u
životu najviše uspjela, bez gimnazije ibez fakultete, iako je imala preporuku za gimnazju, ona jeišla rađe radit.
Lijep pozdrav sa Brača, svim saradnicima i čitaocima HKB
Ivo

Drazen Katic
Drazen Katic
9 years ago

MIslim da je testiranje koje je izveo ORAH samo jedan daljnji politicki trik. Ono navode u medijima da su “jako pametni”. Tko to moze potvrditi? Samo oni koji su test ispravljali, a rezultati testa su tako i tako tajni. Dr. Holy potencira test inteligencije, a ne opce znanje i znanje o odrzivom razvoju. Stranka ORAH odrzivi razvoj smatra svetom knjigom, a nigdje ga u testiranju ne spominju. Test ne obuhvaca pitanja iz etike (nauka o moralu). Sto je za nas bitnije? Da politicar ima IQ 125 bez kodeksa moralnih vrijednosti ili da politicar ima prosjecni kvocjent inteligencije sa visokim kodeksom… Read more »