PRIČA KOJA NIJE TUŽNA

piše: Vesna Vurušić
10653458_1475256582741202_3173417560816557015_nDragi čitatelji Hrvatskog Glasa Berlin,

moje ime je Vesna i cijeli život živim u Zagrebu.

Ovdje sam rođena i iako imam rodbinu u inozemstvu (Kanada, Belgija), o životu u iseljeništvu ne znam puno. Ali znam kako je živjeti u Hrvatskoj.

I odmah na početku želim vam reći da moja priča nije tužna priča!

Imam 35 godina i mislim da sam tek počela živjeti. Istina, mnogi oko mene žive ugodnije, ali nažalost mnogi žive i nezamislivo lošije …

S vama želim podijeliti svoju sreću, svoj novi početak, jer vjerujem da pozitivne vijesti treba dijeliti sa drugima!

Ukratko, naći prvi posao nakon završenog fakulteta bilo je lako.

Kada sam zbog smanjenog opsega posla pojavom recesije u Hrvatskoj dobila otkaz, i slijedeći posao dobila sam brzo. Ali, ovaj put to nije bio stalni posao, nego privremeni.

I tad sam shvatila da ne postoji „siguran posao“. Da ono što su me roditelji od malena učili – da učim, završim dobru školu i dobijem siguran posao, pa ću živjeti dobro cijeli život – više ne vrijedi.

Oni su slijedili ta pravila, pa sada kao penzioneri – rade. Stara pravila više ne vrijede!

Shvatila sam da ako želim živjeti tako da ne brinem o osnovnim životnim potrebama, moram promijeniti do tada čvrsta uvjerenja o „sigurnom“ životu.

I odlučila sam da više ne želim biti ona koja traži posao i čeka da ju neki poslodavac zaposli. Želim biti ona koja stvara radna mjesta!

Radna mjesta za žene. U Hrvatskoj. Danas.

I krenula sam! Naravno, ništa se nije promijenilo preko noći. Vrijeme koje sam „dobila“ radeći na zamjenama iskoristila sam za učenje o novcu, biznisu, marketingu …pročitala sam hrpu knjiga, završila nekoliko on-line tečajeva i godinu dana uz redovni posao radila u velikoj njemačkoj firmi za poslovno savjetovanje. Sve samo zato da što više naučim o uspješnom poslovanju prije nego osnujem vlastitu firmu.

Osnovala sam firmu „Kristalni vez“, educirala potencijalne buduće zaposlenice i sada sam posvećena širenju misije Kristalnog veza: osigurati financijsku neovisnost ženama koje izrađuju  jedinstveni hrvatski tradicijski nakit – Kraluš.

Ako želite saznati više o Kralušu, Kristalnom vezu ili jednostavno podržati ovaj moj pothvat, pozivam vas da pogledate našu web stranicu.

U svakom slučaju, želim vam da uspijete u onome što radite i želite!

Pozdrav iz Zagreba,

P.S. Šaljem fotografiju Samoborskog Kraluša, mojih ruku djelo, na bakinom stolnjaku.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments