ZABAVOM DO PUTA U HRVATSKU

tekst i foto: Sonja Breljak …foto album ispod teksta
Berlin/
Franjevačka mladež Hrvatske katoličke misije Berlin, organizirala je proslavu, odnosno zabavu u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Cilj organiziranja zabave je, prikupiti sredstva za odlazak Franjevačke mladeži i Zbora mladih HKM Berlin, na susret katoličke mladeži, 05. svibnjja, u Sisku.
-Svima hvala koji svojim dolaskom pomažu našim mladima otići u Hrvatsku, rekao je župnik fra Petar Čirko, pozdravljajući prisutne na zabavi, na kojoj se ipak očekivao veći broj posjetitelja od onog koji je djelomice ispunio dvoranu Gemainschaftshaus Lichtenrade.
U programu večeri je u dva navrata sudjelovala muška klapa Berlin. A vrijeme prije, između i poslije nastupa klape, ispunio je band “Stari kamen”, ujedno i suorganizator zabave. U “Starom kamenu” sviraju: Marin Ivin, Mario Škoro, Dražen Kleder i Željko Zovko. Klapa  Berlin je tijekom večeri otpjevala desetak pjesama ..Da te mogu pismom zvati, Ružo moja, Prođoh kroz pasike, Vilo moja, Kome bi šumilo more moje sinje …Pjevala je i publika uz dobro poznate melodije, pa je i ugođaj na zabavi prilično živnuo. Plesalo se do sitnih sati. Na zabavi Franjevačke mladeži  HKM Berlin, bila je i 20-godišnja Anna Lippok, predsjednica pastoralnog vijeća njemačke župne zajednice St. Sebastian s kojom hrvatski vjernici u Berlinu, dijele zajedničkog župnika i crkveni i misijski prostor.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments