NE BOJ SE

Berlin/ Mladi Hrvati su se oprostili od župnika fra Petra Čirka i pozdravili novog župnika fra Franu Čuguru.

IMG-20141012-WA024Antonija Tustonjic je u ime mladih i njihovih obitelji izrekla dobrodošlicu fra Frani:

“Dragi fra Frano,

dobro došli i u ime nas mladih i naših obitelji. Na internacionalnoj krunici za djecu imali smo već i prije vašeg službenog početka priliku upoznati vas. Pripremili smo za vas okvir za kolaž slika.

Ovim poklonom želimo započeti simbolično naš put s vama u našoj misiji. Dvije slike sa krunice i logo nas mladih Hrvatske katoličke misije Berlin smo već stavili.

Mjesta ima za puno slike  koje ce nastati kroz narednih godina u radu i zajedničkim doživljajima s  nama mladima. Dobro nam došli !

Sliku sa kolažom su predali Marijana Zeljko i Maria Kasalo.

Govor fra Petru je održala Matea Marić, a kolažu sa slikama na Leinwand i Wandtatoo (veliku naljepnicu za zid) su predali u ime svih mladih Marija Krstanović i Elena Ćaleta. Nakon predaje poklona je Zbor mladih otpjevao pjesmu “ne boj se”, jer je s tom porukom i završio Matein govor.

IMG-20141012-WA010 (1)– Dragi naš fra Petre,

vjerujem da nitko ne voli oproštaje, pogotovo kada prođe dugi niz godina. Ipak, oproštaji su prilike da svrnemo pogled u prošlost i da se sjetimo tvoga pastoralnog djelovanja u Berlinu za vrijeme kojeg smo mi mladi odrasli. Naši prvi susreti započeli su na vjeronaučnim pripremama za sv. Krizmu i nastavljali su se na druženjima Frame kao i na raznoraznim misijskim aktivnostima pri kojima si nastojao da privučeš mlade u misiju. Zato ti sada želimo izreći zahvalne riječi za sve zajedničke, dobre i manje dobre trenutke koje smo imali priliku s tobom podijeliti.

Hvala ti, što si nama mladima i cijeloj zajednici često naglašavao kako je važno poznavati kršćansku vjeru, učiti našu povijest te ljubiti našu Domovinu; upravo nama koji živimo daleko od nje.

Hvala ti i na pomoći pri dobrotvornim akcijama koje si uvijek podupirao.

Jedno veliko hvala što si nam omogućio sudjelovanje na raznim susretima u Kölnu, Münchenu kao i na Susretima Hrvatske Katoličke Mladeži u Sisku i Dubrovniku. I ne slutiš koliko nam je to značilo: koliko smo obogaćeni novim utiscima, kolika su se prijateljstva sklopila, koliko smo duhovnih plodova ubrali – bez tvog dopuštenja, bez tvog povjerenja u nas mlade, bez tvoje financijske pomoći i bez tvog blagoslova toga ne bi bilo. A mi bi, vjeruj nam, bez toga bili puno siromašniji.

Hvala ti sto si nas mlade okrijepljivao svojim slavnim pizzama i sto si nam svojom svirkom i pjesmom podizao moral i raspolozenje.

Hvala ti što si bio s nama i uz nas i u teškim trenucima. Dobro se sjećam klanjanja koje je bilo upriličeno prigodom isčekivanja presude našim generalima na kojem si srcem i dušom molio te dirljivo odsvirao i otpjevao svoju pjesmu o čežnji prema Domovini. Svoju bratsku ljubav si isto tako iskazao kada se naš dragi fra Stipe preselio u vječnost: ti si usprkos suzama i boli priredio dostojan oproštaj od našeg fra Stipe i pokazao svoje veliko srce.

Na tome ti, fra Petre, velika hvala.

A najveću hvalu upućujem našem Bogu na daru tvoga života i na desetljeću koje si proveo u našoj misiji. U znak zahvale ti predajemo kolažu sa slikama i potpisima nas mladih kao i uspomenu na nas grad Berlin da nas ne zaboraviš.

U tvojoj novoj misiji ti želimo samo najbolje, svaki Božiji blagoslov te snagu Duha Svetoga da buduće izazove prihvatiš i svoju novu misiju vodiš u Kristovom svijetlu. I kako stoji u sv. Pismu želimo da se odvažiš i da budeš hrabar. Ne boj se i ne strahuj jer kuda god pođes s tobom je Jahve, Bog tvoj!

 

 


0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments