ZAR HRVAT NA HRVATA

Iz našeg poštanskog sandučića

Ivek Milčec/ Kad se već govori o zaslugama za obranu naše zemlje od srpskog agresora, vrlo rijetko se spominje hrvatsko iseljeništvo, bez čije pomoći bi se puno teže obranila Hrvatska.

To su činjenice koje su općepoznate i nisu izmišljene ili napuhane. Evo jednog primjera od na stotine tisuća sličnih.

Kad je počela agresija na Hrvatsku, u Berlinu (gdje sam tada živio i radio) smo osnovali Krizni stožer za pomoć Hrvatskoj (moja malenkost bila je dopredsjednik) u kojeg su bila uključena sva hrvatska kulturna i športska društva uz snažnu podršku Hrvatske katoličke misije Berlin.

Za vrijeme Domovinskog rata poslali smo pomoć u vrijednosti (prema gruboj procjeni) 4 milijuna DM a tu nije uračunata individualna pomoć koju su poslali pojedinci.

U iseljeništvu,  od Europe, Amerike pa sve do Australije i Novog Zelanda prikupljene su milijarde dolara pomoći Hrvatskoj domovini a da zauzvrat nismo tražili ništa nego samo slobodno i demokratsko društvo koje će znati upravljati Lijepom našom.

Na žalost, slobodu i demokraciju neki su iskoristili za vlastito bogaćenje ne poštujuć pritom čak ni one koji su pali, postali invalidi ili ostali bez radnih mjesta nakon svršetka rata i povratka s bojišta.

Više nisam iseljenik, živim sa suprugom u rodnom Zagrebu, i ogorčen sam izjavama pojedinaca koji pozivaju na rušenje hrvatske Vlade (izabrane na demokratskim izborima) svim mogućim sredstvima pa ako treba i silom.

Gospodo, zar nam nije bilo dosta rata i suza pa bi opet ratovali, ali ovoga puta HRVAT NA HRVATA.

Sram vas bilo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
9 years ago

Oni koji bi danas rušili vladu misle lahko ćemo,a već sutra da dođu na vlast, ne znaju kako ćedu.

Sve dosadašne vlade su izabrane demokradskim izbornim putem, i nisu uspjele očarati građane.Ova vlada se makar trudi da nešto promjeni na bolje,drugo je, što joj to raznim zavrzlama od pršlosti ponekad ne uspije.Vidi se to i kod rješavanja satusa branitelja. Koja problematika je trebala biti u najmanju ruku još prije deset godina riješena i završena.

drazen katic
drazen katic
9 years ago

sadasnja vlada je izabrana demokratskim izborima i u europskoj uniji gotovo da nije moguce pucem srusiti legitimnu vladu jedne zemlje. takodjer izabrana vlada je nebrojeno puta razocarala gradjane i hrvatske branitelje svojim postupcima. za godinu dana ce gradjani republike hrvatske imati priliku ponovnih drzavnih izbora pa ce birati onoga koga zele. do tada prijevremeni izbori nebi puno koristili nikome. u ovom trenutku treba se koncentrirati na izbor predsjednika republike koji u nasoj zemlji igra daleko vecu ulogu od reprezentativne. moja podrska hrvatskim braniteljima u borbi za ostvarenje svojih prava. ugodan dan i lijep pozdrav.