USPJEŠNI U PRVOM DIJELU

piše: Ivo Dorotić
Sascha Schroder (3)Berlin/Tempelhof:
u posljednjoj utakmici SD Croatia je u dobroj utakmici pobijedila Friedenauer SC i propustila kao i mnogo puta do sada osjetno popraviti svoju gol razliku. Bodovi su se gubili samo zbog neiskorištenih prilika, kojih je bilo obilato.

Mehmet Uzuner se, nakon teške povrede stopala,  još nije vratio u pravu formu, a to Croatiji nedostaje.

U utakmici protiv Friedenaua smo imali prilike vidjeti i jedno novo lice, mladog Grgića koji je još junior. Pruženu priliku je iskoristio, pretrčao je kilometre i bio je stalna opasnost po gol protivnika. U 90. minuti je iskoristio priliku i postigao jedan lijepi pogodak sa otprilike 18 metara.

U ovoj utakmici je najbolji igrač  bio Sacha Schroeder, koji je latentna opasnost kod mirujućih lopti, slobodnih udaraca i udaraca sa ugla.Na taj način je i u ovoj utkamici polucio 2  i namjestio isto tako 2 pogodka. Kod Sache se vidi da je svršio višu školu nogometa. Uostalom, odigrao je 30 utakmica za DFB u ekipama U16 do U19, a igrao je skupa sa braćom Boateng, Kedirom i Neuerom. Teška povred koljena ga je spriječila da nastavi profi karijeru. U Croatiji je od 2011, u futsalu gdje je sa ekipom bio i prvak Njemačke.

Kako sam kaže:-  U Croatiji se odlično osjeća,  jer su Hrvati kao i Turci koji kod Croatije igraju, familjarni ljudi i društveni.. Saša ima kćerkicu koja je 3 godine stara i od kada zna za sebe posjećuje sa mamom utakmice Croatije. Sasca je najbolji strijelac Croatie sa 11 pogodaka iz 14 utamica i više od 6 ih je namjestio. namjestio. Ima trenera koji ga uspoređuju sa Ulf Kirstenom, napadačem DDR i Njemačke.

Croatija je na drugom mjestu, ali triba pričekati odluku BFV suda, jer se Croatia žalila na jednu odluku istog, gdje je Croatia izgubila sa 6:0 bez igre, iako je jednom sucu pozlilo. Po pravilima je Croatia trebala postaviti asistenta, ali pošto nikog nisu imali, oni su odbili da igraju sa jednim sucem od domaćina. Koliko je to bilo pametno vidjeti ćemo u petak navečer.

U zadnjih 7 mjeseci Croatija je promjenila više trenera: Wilke je otišao zbog prezauosti na poslu. Došao je Markus Zschische (32, A licenc) koji je sa Croatijom  prošao pripreme i onda je otišao, sporazumno, jer je iz Cotbusa dobio ponudu da trenira B-juniore Bundesliga.

Nakon tog su ekipu preuzeli trenerski dvojac Harzheim/Tordinac, koji su svoj posao dobro odradili, moglo je biti i bolje, ali treneri ne daju golove. Oni su ostali do kraja polusezone, a onda se vrationovi/stari trener Marco Wilke. Wilke je zasigurno vrlo dobar trener, ali ni duo koji ga je nasljedio nije bio loš, međutim uprava mora znati što radi

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments