ČA JE LIPO ŽIVIT U SPLITU

tekst i foto: Nikša Smoje
1545033_542658432496587_1187097269_nDragi moji zaljubljenici u Split & fotografiju, jesam li vam dosadija s ovim mojim serijalom Ča je lipo živit u Splitu, ako nisam – dobro, a ako jesan – još i bolje! Ne morate ni gledat ove moje fotografije.

Lako meni za one šta žividu u Splitu, oni i bez mene guštaju, a vi ostali šta živite razbacani po cilome bilome svitu, šta sad sa vama, šta vam poručit.

Eto, nemojte dolazit živit u Split, ionako ima priviše svita da bi se lipo živilo, ne poznajen niti 10% stanovnika ovoga grada. A to nije dovoljno za pristojan život. Prođeš priko grada, tek tu i tamo koji poznanik, prijatelj, rođak …nedovoljno.

Ajme skoro san zaboravija, Vi vanka Splita možete slobodno doći kao turisti, ostavit koju kunu, euro, dolar ili popularnog švicarca. Cili grad ionako pokušava živit samo od turizma. Sve ostalo poput industrije i meni dragog pomorstva je ostalo u tragovima, a veliki je trud da se i to do kraja satare.

Svega lipoga!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Niksa, Split bez lijepi divojaka i Hajduka nije Split, iako je lip. Nije ni Berlin za bacit. Splicani i Berlinjani mogu se po mnogo cemu usporediti, Glasni su da ne kazem preglasni, Jer kada bi mi berlinski nogometni suci otputovali negdje u Njemacku, cim bi nas vidili,odma bi ovi drugi Njemaci rekli “Evo ludi Berlinjana!” Nema veze gdje Bremen, Hamburg ili na jugu Landshut itd. Zato uvik kazem imao sam priliku i imam priliku da sam zivio i da zivim u ta dva prekrasna grada.