ZAHVALA AKTIVISTIMA

tekst i foto: Sonja Breljak
031Berlin/ Uobičajeno, na svetog Sebastiana, čije ime nosi njemačka župa i crkva u kojoj je i Hrvatska katolička misija Berlin, večernja misa je dvojezična, za Nijemce i Hrvate.

Radni je dan, utorak, pa klupe crkve i nisu posebno ispunjene. Više je Nijemaca nego Hrvata iako je brojčani odnos ovih dviju zajednica upravo uvjerljivo obrnut.

Isto je tako uobičajeno, otkad je HKM Berlin u ovoj crkvi, na taj dan u dvorani Misije okupiti aktiviste, volontere kako  Nijemce tako i Hrvate. Tako je bilo i ovog svetog Sebastiana.

Župnik fra Frano Čugura sa suradnicima, svećenicima i đakonima, nakon zajedničkog misnog slavlja je u dvorani Misije vrlo srdačno dočekao aktiviste Misije. Posluženi su večerom, pićem, slatkišima.

Bilo je simpatično gledati svećenike koji poslužuju vjernike. –Bez vas ničega ne bi bilo, bez vaše pomoći, bez vaše aktivnosti, vašeg angažmana. To je ljubav koja nas okuplja, rekao je između ostalog fra Frano te zahvalio volonterima, aktivistima na njihovom trudu i radu.

Trud, riječ i glas aktivnih vjernika vidljiva je kod svakog misnog slavlja i svake prigode, bilo da su čitači, ministranti, pjevači, bilo da sviraju, dirigiraju, pomažu kod okupljanja, pospremaju crkvu, kite ju cvijećem, organiziraju molitve krunice, vode folklor, zbor i slično.

Sretna je zajednica koja ih ima i koja je svjesna važnosti tih aktivnih vjernika. Njihov rad čini župu i Misiju vidljivo živom i životnom. Nastavilo se tako i dalje!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments