STAZE OD SNOVA

piše: Antonio Gavran
11000006_717221528396601_6252954_o
Uoči Valentinova, točnije 13.2. u Gradskoj Knjižnici u Slavonskom Brodu imali smo promociju knjige “Staze od snova” kako je i najavljivano prije nekoliko dana na Hrvatskom Glasu Berlin.

Kao jedan od autora želim se osvrnuti na cijeli događaj i podijeliti svoje dojmove s čitateljima HGB-a.

Prva pomisao kako se taj dan bliži stvarao je u meni određenu dozu straha kako će se cijela priča odviti.

Iako je promocija istoimene knjige bila i u Đakovu prije godinu dana gdje je bilo i njezino prvo predstavljanje, a o čemu je pisao Emil Cipar , ovdje se ipak radilo o Slavonskom Brodu, gradu u kojem sam se školovao, u kojem i dan danas radim…

Pomalo skeptično svaki sljedeći sat u meni je stvarao sliku poluprazne dvorane kako to inače biva sa pokojim posjetiteljem, većinom prijateljem ili članom tvoje obitelji. Međutim samim dolaskom u Gradsku Knjižnicu toplina domaćina nas je već dovoljno opustila. Toliko uljudnosti na jednome mjestu …

11003233_717223221729765_954699241_oSve je bilo spremno, vrlo slično promociji koja je bila godinu dana ranije u Đakovu, (a s koje smo pokupili samo najbolje dojmove) spremno smo čekali istu tu našu “multimedijalnu priču” prezentirati Slavonskom Brodu.

Polako se približavalo vrijeme početka, a dvorana je svakim trenutkom bila sve punija gostima koji su zaista došli vidjeti što Klapa Slavonica i njihova zbirka poezije imaju ponuditi Slavonskom Brodu.

Činjenica koja me je kao autora ponajviše obradovala jest da su promociju posjetili i mladi ljudi, što je probudilo nadu da bez obzira na toliko toga lošega što društvo servira svojim mlađim naraštajima opet postoji dio onih koji žele i traže nešto drugačije.

O našim stihovima i glazbi neću suditi neka o tome sude oni koji su te večeri bili dio našeg programa. Pozitivna reakcija publike i oduševljenje koje mnogi nisu mogli sakriti valjda su rekli dovoljno, i previše.

Slavonski Brod je pokazao da želi podržati i može ponuditi nešto drugačije, a Gradska Knjižnica spremno podržala i organizirala naš projekt. Pa nek netko onda opet kaže kako se ništa ne događa… Događa se, ali pitanje je želimo li to primijetiti.

I ovim javnim putem, još jedno veliko hvala domaćinima iz Gradske Knjižnice na dobro odrađenom poslu, na zadovoljstvo svih koji su htjeli nešto reći i onih koji su isto tako htjeli nešto novo poslušati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments