“SVE NAJBOLJE” IZ HRVATSKE

tekst i foto: Sonja Breljak... foto album

100Berlin/ U malom berlinskom kinu u općini Neukölln, kratka naslova “IL” koje ima tek 52 mjesta, prikazan je u netom prošlu srijedu, hrvatski film “Sve najbolje”, redateljice Snježane Tribuson.

Sretnici koji su, poput i potpisnice ovih redaka, bili u klupama kina “IL” uistinu su doživjeli ugodnih 106 minuta, prelijepe, duhovite i zanimljive komedije u kojoj je bilo sudbina malih ljudi, hrvatskog mentaliteta pa i izuzetno lijepih glezbenih dijelova. Film je to za opuštanje duše i tijela.

082Prikazivanje ovog filma dio je promotivne akcije naslova “Croatian Day” izvedene u okviru Travelling Film Festival što se do 02.12.2018. održava u organizaciji talijanske promotivne udruge “Berlin Italian Communication” koju vodi Andrea  D´ Addio te kina IL koje vodi Carla Molino. 

Ova lijepa promotivna aktivnost imala je potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu.

Prije projekcije filslikama, gledatelje su pozdravili predstavnik organizatora Festivala, Andrea  D´ Addio, veleposlanik RH u Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman i Marijana Lučić, savjetnica Hrvatske centrale za turizam iz Frankfurtu na Majni.

Nakon projekcije filma koji je izuteno lijepo primljen i pozdravljen od strane publike, druženje i razgovori o Hrvatskoj, njenoj filmskoj i inoj kulturi, turizmu i gastronomiji nastavljeni su, na zadovoljsto gostiju, uz slane i slatke tradicionalne hrvatske gastronomske delicije koje je priredio restoran Split (Blücherpl. 2, 10961 Berlin).

Nakon prve promocije na Croatian Day, preostali dani ovog Festivala u organizaciji Berlin Italian Communication, bit će tematski, dakle, filmski i gastronomski, posvećeni Ujedinjenim Emiratima, Moldaviji, Srbiji i Sardiniji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments