UMJESTO PRILOGA -PISMO

Umjesto priloga naše suradnice Tuge Tarle u rubrici MOJ DUHOPIS, stiglo nam pismo iz dalekog Čilea u kojemu stoji: – Poštovana i draga Sonja, oprostite što vam se nisam javila s prilogom, ali to doista nije ovaj put bilo moguće jer sam bila rastrgana između brojnih obaveza i susreta s našim čileanskim Hrvatima.

Nadam se da će vaši čitatelji uvažiti ovu moju ispriku.

Jučer sam održala predavanje o hrvatskom kulturnom identitetu. Dvorana je bila puna, a ljudi, koliko vidim zadovoljni. Sretna sam jer sam im barem u malome uzvratila zahvalnošću koju zaslužuju za ljubav koju gaje spram Hrvatske. Ovdje nemam svoje računalo pa mi nije jednostavno, a nemam ni časak slobonog vremena za pisanje. Morat ću ostaviti sve to do povratka u Zagreb (17. 3.) kad ću moći srediti dojmove.

Puno srdačnih pozdrava vama i svim Hrvatima, čitateljima Hrvatskoga glasa Berlin iz Santiaga de Chile, stoji u pismu Tuge Tarle. Njeni divni redovi i rečenice zaslužuju mjesto u rubrici Moj duhopis. Pozdrave prenosimo i s nestrpljenjem očekujemo dojmove iz Čilea i vijesti i zapise o tome kako nam tamo žive naši Hrvati i njihovi potomci.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
9 years ago

A lijepo je i duhovno, da se je Gospođa Tuga Tarle javila.
A kad stigne u Zagreb,vjerujem da će nam svima pridonjeti nešto novoga,duhovnoga što bi nas još više zbližilo za razliku od dosadašnje hrvatske politike.

Lijep pozdrav Gospođi Tugi Tarle i društvo oko nje u Čileo,te svim čitateljima i suradnicima HGB.