ĆUBELA TRAŽI Ć(Č)UBELE

Sonja Breljak
Zvonio jučer telefon. Na liniji je Beč. Uvijek se radujem kad naš Glas, naš rad, prilozi naših suradnika, dovedu kojeg od novih članova naše “obitelji”, bilo da je čitatelj ili budući suradnik. Grije to i srce i dušu, daje smjer našem radu i govori o suštini, potrebi, cilju i svrsi. A na koncu, takvi glasovi govore i o uspješnosti djelovanja našeg Glasa.

Dakle, iz Beča se telefonski javio Vinko Ćubela (baš smo se ispričali!) a kasnijim pismom  još je i dopunio svoju molbu.

– Cijenjena g-đo Breljak,
zahvaljujem na današnjem tel. razgovoru a ujedno čestitam na dobrom uređivanju Vaših stranica. Zamolio bih Vas da objavite slijedeći tekst na Vašim stranicama ” Hrvatski glas Berlin “: 

– Ja sam Vinko ĆUBELA, r. 1946. g. i kao sjemeništarac preuzeo sam 1964. g. u franjevačkom samostanu Konjic od fra Bogdana ĆUBELE vođenje RODOSLOVLJA ĆUBELA. Evo, već 50 godina skupljam podatke iz crkvenih matica, zemljišnih knjiga, popisa stanovništva – a i osobno putujući uzduž i poprijeko naše nam domovine. 

Također se bavim migracijama roda ĆUBELA od 1618. g., dakle 400 godina pa do danas. Obradio sam slijedeća plemena s prezimenom ĆUBELA u Hercegovini, s nadimcima GETIĆI, PERIĆI, ŠIMUNKOVIĆI, ĐOGIĆI, CAREVIĆI, BAJLEZOVIĆI, JERKIĆI ; na području livanjskoga kraja: ĆUBELE u Grgurićima, Potkraju, Vidosima i Livnu ; na području Bugojna u Čaušlijama ; ĆUBELE u bos. Posavini, mjesto Turić i Gradačac ; te u hrvatskim gradovima, počevši od Zagreba do Komletinaca i Dubrovnika.

Rado bih kontaktirao s ĆUBELAMA u Berlinu, da bih mogao provjeriti zapisane podatke ( na pr. Niko ĆUBELA, Janja ĆUBELA, Sandra ĆUBELA, itd. ).
Nadajući se skorom javljanju, ostajem

s poštovanjem

Vinko Cubela, Beč, Austrija

P.s. Kontakt: moj e-mail: vinko.cubela@gmail.com

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
8 years ago

Radite super, ali i zahtjevan posao. Želim Vam mnogo uspjeha. Moguće da ćete primjer istraživanja objaviti i na ovom portalu?