DA PROSLAVIMO ZAJEDNO

tekst i foto: Sonja Breljak
122Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” Berlin e.V. koji iduće godine obilježava 25 godina postojanja i vrlo aktivnog, humanitarnog rada, okupio je s kraja tjedna svoje članove u klupskim prostorijama.

Razlog okupljanja je podijeliti radost i proslaviti dodjelu Večernjakove domovnice na natjecanju za izbor najpopularnijih u iseljeništvu, u posebnoj kategoriji -najpopularniji događaj godine.

A ta (Domovnica)je u Bad Homburgu, na završnici natjecanja, pripala je “maloj udruzi velikog srca” -berlinskim Brođanima za organiziranje zabave “Slavonijo u srcu te nosim”.

I eto  velikog razloga za slavlje i u Berlinu u društvu članova koji su svi odreda zaslužni za ovaj lijep uspjeh i priznanje.

Članovi se okupili, popili koju čašu sekta, nazdravili priznanju Večernjeg lista, i nastavili družiti se. Onda se progovorila i koja riječ o predstojećim događajima. Naravno, u planiranju i organiziranju najviše se sluša jer najviše i rade na tome, riječ predsjednika i dopredsjednice: Ivana Bitunjca i Elizabete Kopić.

Na ovom susretu nazdravilo se i članicama koje su imale rođendan (Marina i Mara) a čaša je podignuta i za 53. obljetnicu braka Elizabete Kopić i njena supruga Vlade. Ugodno, vesleo duženje  Brođana.

“Brođani” organiziraju inače, godišnje, dvije velike zabave. Nedavno su uspješno odradili zabavu “Veseli se Posavino” a druga naslova “Slavonijo u srcu te nosim” bit će u listopadu.

Za ovu posljednju “Brođani” pripremaju i poseban program u kojemu će biti mjesta i za izbor najljepše snaše.

Eto, snaše drage, vrijeme  je izvaditi, onako na sigurno spremljenu narodnu nošnju rodnoga, slavonskoga  kraja, oprati, popeglati, uštirkati …spremiti za zabavu “Brođana” i izbor najljepše snaše.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments