DA SAM JA PICASSO

II. Internacionalna izložba minijatura u Popovači
piše: Marija Matijašević
OLYMPUS DIGITAL CAMERAProšle godine je likovna  udruga “Moslavački štrk”, priredila svoju prvu izložbu minijatura, pa kako je to dobro uspjelo, šefica g. Marija Žigić se potrudila da ove godine napravi još jednu.
Prošle godine je bilo nekoliko uspješnih izložbi  “Moslavačkog štrka” mada postojimo tek godinu dana, od čega idu slike “Anđeli” u Beč i Rusiju. Otišle su tri velike slike naših članova. Prekrasne su.
Iz Popovače izložba odlazi u Petrinju, a onda u Knin.
Ovaj puta su minijature pristizale, iz svih zemalja svijeta, njih 480. Veliki je to posao, slikice trebalo opremiti, znači uokviriti i metnuti natpis i kvačicu, mnogi nisu, pa je to sve trebalo napraviti i pokvačiti. Pripremiti domjenak i sve ostalo.
A onda je došao dan izložbe 14.03.2015.g. Polako se počela puniti dvorana već od jutra, su pristizali oni koji su daleko.

Program je bio zakazan za 18:00 sati. Pjevači penzioneri su otpjevali himnu, djeca svoje pjesmice, a onda su rekli svoje oni, koji su najzaslužniji za izložbu. Šteta samo da se uz žamor, malo toga čulo.

Hvala svima koji su dostojno došli, a najviše hvala g. Mariji Pukec-Žigić, koja je najveći dio posla odradila sama, sa malom pomoći nas članova “štrkovaca”, kako nas ona od milja zove.

Iduća izložba se već priprema, a tema je “Da sam ja Piccaso”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments