VALCER ZA DUGE ZIMSKE NOĆI

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević
Stružec/Skoro će duge zimske noći. Trebat će ih popuniti s malo plesa i druženja. Smišljeno – učinjeno! Ponudih djeci iz sela  valcer. Tečaj valcera.  – Oh, da, vrlo rado! Kada ćemo početi? …vele svi u glas.
No, ovdje na selu stalno nešto iskrsne …pa se to odgađalo, odgađalo. Prvo je bila epidemija u školi pa djeca oboljela, onda jedni idu po podne u školu, jedni u jutro, pa nikako ih sastaviti. Ali eto,  danas …iako još ne znaju svi za tečaj …mi počeli!  Najprije smo ponovili božićne pjesme, a onda na ples.
Dobro …krute su još noge, ali polako …djeca imaju volju. A to je najvažnije.  Uvijek je početak težak. Tek uče korake …okreću se …spotaknu o partnera. Uče držanje i okretanje … lakoću …ritam. Skeptični su. A i mali su još.
Jedna curica kaže: –Mi ne možemo dobro plesati, zato što nemamo petice na cipelama! Smijemo se.
Sad brzo, sve brže  padne mrak. Mame ih ne puste po noći same a noć je več u 16,00 sati. Zato smo se dogovorili da ćemo subotama probati u 15,00 sati. Jer u nedjelju, svi uče za ponedeljak. Imaju volje za ples. Imam volje.
Pa vidjeti ćemo, što će biti od toga.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marica Krstić
Marica Krstić
12 years ago

Bravo Marice, svaka ti čast što imaš toliko volje i snage za društveno koristan rad. Uvijek imaš nove ideje a za realizaciju tih ideja treba znanje i mnogo rada,što ti nesebično i daješ. Čestitam!

Josip Mayer
12 years ago

Marija Lijepo je od vas da ste fleksibilni.. i date se povdati ali sve ne ide uvjek tako.. zakaj to nebi bilo i obrnuto.. Zakaj se nebi nekada i roditelji potrudili.. te svoju djecu dopeljali plesni tečaj njihovi tate ili mame….kao što to rade upravo njemci..nego da leže na kauču ili gledaju televiziju..slično ima toga i u našem hrvatskim udrugama.. u njemačkoj. To me je,- na neki način malo nerviralo i u našem klubu..u sklopu nogometa mladih..sin im je bio voditelj odnosno (Jugendleiter) i.ako smo rado.. supruga.. nekad kćerka..snaha.. nekad i ja osobno.. dolazili kućama po njih.. te ih odvozili… Read more »