PRIKAZ MUKE ISUSOVE

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_2085Osekovo/ Nakon prošlogodišnjega uprizorenja, Života i Svečanoga ulaska Isusa Krista u Jeruzalem i događaja Velikoga tjedna i Uskrsa, sudionici istoga su izrazili želju, ovaj scenski prikaz u još dojmljivijem svjetlu i angažmanu predstaviti ovdašnjim vjernicima.

Zainteresiranost vjernika je bila tolika, da je organizator tj. voditelj Župe sv. Ane u Osekovu, vlč. Nedeljko Pišković sa suradnicima, odlučio dati montirati privremeno gledalište.

Ovome, sada se već može govoriti o spektaklu, uz mnoštvo vjernika iz ovoga kraja i širje okolice, nazočili su predstavnici gradske vlasti g. Šarčević kao i župan sisačko-moslavački g. Žinić, te na kraju burnim pljeskom zahvalnosti ispratili 80-tak sudionika ovog hvale vrijednog podhvata.

Da su glumci dali sve od sebe, svjedoče i mnoge prolivene suze gledatelja, jer je ovaj scenski prikaz odisao snažnijim emocijama doli prošle godine – bio je još krvaviji i brutalniji, što naravno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sve čestitke sudionicima, a vjernim čitateljima i prijateljima Hrvatskoga glasa – Sretan Uskrs!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
9 years ago

Vidi se malo po malo, naš Alfred ima, kvalitetnu kameru i sve oštrije oko, u prirodi i sa ljudima u društvo.
Svim želim SRETAN USKRS…i, ako su uskrsni blagdani već pomalo pri kraju,za dobre želje i čestitke nikad nije pre kasno.

Marica Krstić
Marica Krstić
9 years ago

Bravo za g. Alfreda. Dosada smo se divili njegovim prikazima događaja u fotografiji i bile su nenadmašive, sada je opisom događaja vrlo cjelovito i stručno prikazao zbivanja u Osekovu u čast Velikog tjedna. Sve je popraćeno i nizom fotografija iz scenskog prikaza, tako da čitatelji mogu u potpunosti dočarati događaj. Reportaža je odlično napravljena. Svim čitateljima i ljudima dobre volje želim SRETAN USKRS.