CROATIA IDE U NAJVIŠU LIGU

tekst i foto: Sonja Breljak
121Berlin/
Sudčev zvižduk koji je označio kraj susreta između SD Croatije Berlin i DSC Eintracht Südring bio je i početak slavlja Crotijinih igrača, uprave i navijača.

I nije razlog tom slavlju bila tek visoka pobjeda SD Croatije na ovom susretu, od 12:1 već i kraj sezone iz koje prva momčad Croatije izlazi kao prva na tabeli Landeslige.

Dakle, slavio se u nedjeljno popodne

Croatijin prelazak u višu ligu, Verbandsligu, takozvanu Berlin ligu.

 
Važan je to i vrijedan rezultat igrača i uprave Croatije. Na tom rezultatu uprava je zahvalila svim članovima, sponzorima i prijateljima, pomagačima, vjernim grilašima, svim navijačima kojih je u ovom subotnje popodne (s plaćenom ulaznicom) bilo preko tri stotine.

O ovom uspjehu, predsjednik SD Croatije, Josip Begić, nam je rekao:

084Već 12 godina čekamo na ovo. Toliko je trajao taj put, žedni smo bili da dođemo iz Bezirkslige u Landesligu i evo konačno u najveću berlinsku ligu. Za nas je to nešto neopisivo. Zadnje tri godine smo radili na tome. Ove sezone je sve štimalo …igrači, treneri, publika. Berlin liga je stepenice više, jače se igra. Ali mi imamo ekipu, bit će jača konkurencija ali bit će i više navijača. Očekujemo biti zlatna sredina ali uvijek da se pomičemo prema gore. Svima zahvaljujem, mojoj upravi, sponzorima, svima koji su nas u zadnjih par godina podržavali. Naravno,  za jaču ligu, trebat ćemo i neke nove igrače, to je tako uvijek, par igrača ode, par novih dođe. Mi u SD Crotiji imamo i druge timove. Upravo smo imali treninge za najmlađe, 14 smo ih imali od četiri godine pa na dalje. Tu moramo više raditi, rekao nam je Josip Begić koji je na čelu Croatije četiri godine a u Croatiji  22 godine.

22 godine? Pa, jeste li se od toga umorili?

Nekad se i umorim ali kad se dogodi nešto kao ovo, ovakav uspjeh, onda sve prođe!

Na ovom značajnom sportskom uspjehu, Hrvatski glas Berlin čestita SD Croatiji Berlin!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
8 years ago

Mali ispravak, ili dodatak u najvisu Amatersku ligu.

Stjepan Poljaković
8 years ago

Čestitamo i iz daljine navijamo….. Naprijed naši……