POZVANA

tekst i foto: Sonja Breljak
041Berlin/ Susret s mladima i razgovori o pozivu kojem je posvetila život te sudjelovanje na svetoj misi, ispunio je nedavni boravka časne sestre Anice Marija Cvitković u Berlinu.

Naime, časna je iz Berlina i krenula put dohovnog zvanja pa nije čudo da se uvijek brojni koji je od prije poznaju, raduju susretu  s njom a i da mlade zanima što, kako, kad …

O tome je sestra Anica Marija Cvitković pripovjedala u dvorani HKM Berlin pred vjernicima  i svećenicima.  Slično pitanje postavih i ja nakon nedjeljne mise u bazilici svetog Ivana.

Rođena sam u Zagrebu. U Berlin sam stigla s roditeljima kad sam imala deset godina. Ovdje sam završila  osnovnu školu, Ausbildung. Želja za ovim pozivom počela je kod  mene tamo od sedme godine. To je Bog mene pozvao. Imala sam i primjer moje vjerničke obitelji tako da sam bila uvijek povezana s Bogom i molitvom. No, to je dugo trajalo, ostvarilo se  tek s mojih 28 godina.  Otišla sam u Hrvatsku, u samostan, u red karmelićanki Božanskog srca Isusova. Kad je Bog riješio da trebam ići, onda sam otišla.To je kontemplativno aktivni red, znači molitva i apsotolat,  ne strogo zatvoreni, imamo klauzuru i molitveni život ali  obavljamo i svoj apostolat koji je u u odgajanju djece. Imamo domove za napuštenu djecu, dječje vrtiće. Trenutačno sam na službi u Strmcu Samoborskom, župa Sveta nedjelja.   

Moje predavanje u Berlinu je lijepo primljeno, govorila sam o mom zvanju. Za njega sam od Boga pozvana  a ja sam se samo odazvala tom pozivu. Ono što sam tražila u mom pozivi, našla sam. To je mala zajednica gdje djelujem, nas je samo pet ali imamo jak aposotolat, vrtiće, karmelsku zajednicu laika, imamo mlade. Posvećni smo molitvi, malima, mladima, starijama …

Svemu što nam na vrata pokuca gledamo kao na svoj apostolat.. 

Kad ćete nam opet doći, pitam.

Kad Bog to bude htio, odgovorila je sestra Anica Marija Cvitković nakon što je za nedjelje mise govorila, a vjernici vrlo pažljivo slušali,  o strahu kojeg čovjek ima kad nema dovoljno vjere i ne prepušta se potpuno u ruke Gospodina.

Čega se bojite? Pa, Gospodin je s Vama i on vas ljubi. S vjerom vaša životna lađa plovi mirnije.

Sestra Anica Marija Cvitković nema straha. Potisnut je vjerom u Gospodina.

I zvanjem koje ju ispunjava i za koje je pozvana.

Lijep, poučan susret.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments