“BROĐANI” U ZITTAU

tekst: Sonja Breljak
005Berlin -Zittau/ Članovi Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V, predvođeni predsjednikom Ivanom Bitunjcem, boravili su u dvodnevnom posjetu Zittau, mjestu na tromeđi Njemačke, Poljske i Češke, udaljenom od Berlina 280 kilometara.

“Brođani” su sudjelovali na gradskom festivalu te se sa štandom predstavili u dijelu koji je organiziralo Vijeće stranaca grada Zittau.
058

Štand “Brođana” je  tom prigodom posjetio te kušao i hrvatski specijalitet, kruškovac, dogradonačelnik grada Zittau. Domaćine su vrijedni “Brođani” upoznali i s činjenicom kako je njihov klub u prošlosti prikupljao i poslao pomoć i za poplavljene dijelove i potrebne u Dresdenu, gradu koji je inače centar ovog dijele Njemačke, točnije savezne pokrajine Sachsen.

025Mogućnost posjetiti Zittau koji se nalazi u oblasti Oberlausitz, na tromeđi tri države, te sudjelovati na gradskom multikulturalnom festivalu, “Brođani” su dobili zahvaljujući članici Zavičajnog kluba dr Dragici Anderle koja, kao jedina Hrvatica, živi u Zittau.  Ujedno su se upoznali s gradskim  znamenitostima te posjetili i turistički dio s banjskim lječilištima i očuvanom starom arhitekturom.
127
002

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments