ŠTO JE BITNIJE OD ČOVJEKA

“Nije bitna vaša boja kože, vjera, nacija, ideologija koliko je važna vaša Čovječnost.”

piše: Antonio Gavran
Mislim da nema osobe u Hrvatskoj i široj regiji koja nije ovih dana slušala i čitala različite vijesti o Tomislavu Salopeku. Pisati ponovno detalje koji su već toliko puta ponovljeni bojim se da ne bi imalo smisla. Nažalost, kao što znate, prema još uvijek neslužbenim informacijama, Tomislav Salopek je ubijen na neljudski i mučenički način kakav propagira ISIL.

Organizacija ekstremista koji ubijaju svakoga tko nije njihove vjere, koja je toliko iskrivljena da je se i tradicionalni muslimani u potpunosti odriču.

Pitam se kolika mora biti ljudska zloća koja zarobljava nedužne ljude koji niti se bore niti imaju moć se boriti protiv takvog iskrivljenog svijeta.

Kolika mora biti zloća u čovjeku koji zna da nemaš nikakve veze s ničim, koliko mora biti kameno srce kada zna da imaš kod kuće u dalekom svijetu ženu i malenu dječicu …

Nadam se i vjerujem kako će sve vjerske zajednice i u Hrvatskoj i u okolnim sredinama osuditi ovaj užasan čin kako bi barem na nekakav način pokazale kako takav sistem koji ISIL promovira nema veze niti s muslimanima niti s bilo čime vjerskim. Onaj tko šuti neposredno takve zločine i podržava ma koja god vjera ih počinila.

Nažalost i hrvatski mediji upleli su se u mrežu koju je ISIL ispleo, svakodnevno su objavljivali “milijun”različitih članaka zadirući čak i u privatnost obitelji što nije nikako bilo uredu. Premijer Milanović  u svom je obraćanju zamolio medije da ne šire fotografije i ne iznose previše informacija baš zbog gore navedenoga. Neki su se toga odlučili pridržavati na čemu im svaka čast.

Također, islamska zajednica u Hrvatskoj je osudila ovaj strašan čin pokazujući tako spremnost i volju suradnje i pomoći bez obzira što postoje određene različitosti.

Što je pak bitnije od Čovjeka?

Svaka riječ utjehe premala je za neutješnu obitelj.

Želim izraziti nadu kako se ovako strašan zločin više nikada neće ponoviti.

“Nije bitna vaša boja kože, vjera, nacija, ideologija koliko je važna vaša Čovječnost.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments