RIJEČI PREDSJEDNIKA

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

 

Predsjednik Republike Ivo Josipović istaknuo je u novogodišnjoj čestitki upućenoj građankama i građanima Republike Hrvatske da će protekla godina ostati u sjećanju kao teška godina, čija je glavna pozitivna oznaka odlučna borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, a da 2011., u kojoj očekuje da će Hrvatska naći odgovor na gospodarsku krizu, treba dočekati s optimizmom:
U Novoj godini čeka nas puno rada, odricanja i odgovornosti.2011. sigurno neće biti laka. Ali, očekujem da će Hrvatska naći odgovor na gospodarsku krizu i uspješno nastaviti borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. Poticanje poduzetništva, domaćih i stranih ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta i očuvanje socijalne sigurnosti građana, vrednovanje rada i znanja, ključ su uspjeha u 2011. Dolazeća godina mora biti godina odlučnog zaokreta potrebnog da bi Hrvatska bila uspješno društvo. Rad, blagostanje, povjerenje, poštenje, pravda i pravna država, duhovnost i solidarnost, vrijednosti su koje želim Hrvatskoj. Vjerujem da ih naša Domovina može ostvariti i zato Novu 2011. dočekajmo ispunjeni optimizmom i nadom.

 

Svim hrvatskim državljankama i državljanima u zemlji i inozemstvu, našim iseljenicima i posebno hrvatskim vojnicima i policajcima u mirovnim misijama diljem svijeta, srdačno želim sretnu i svakim dobrom ispunjenu novu, 2011. godinu!’, kaže se u čestitki predsjednika Republike.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
13 years ago

Vrlo lijepo i složeno izrečeno i napisano poštovani prjedsjedniče RH gospodine Ivo.Josipović.

Što drugo nam preostaje već pretočiti vaše misli konačno zajednički u djela,možda još i više nego što smo to činili u vremena domovinskog rata da nam Godina 2011 bude čim očaranija ujedno i Hrvatska lijepša modernija i bolja.

Svi znamo zašto to činimo i radimo treba nam je samo još malo više pljunuti u šaku.