TAKO SE TO RADI

Hrvatska je teško bolesna VII. – Nisam iscicao iz maloga prsta

piše: Josip Prudeus

Nemam što dodati, niti oduzeti mogu. Pa čitajte onako ležerno. Opuštajuće, smirujuće.

Veleposlanik RH u (…) gospodin (…) sa suprugom (…) i Konzul-gerant RH (…) gospođa (…) pozvali su u petak, 4. prosinca 2009., uvažene goste na Božićni domjenak u rezidenciji Veleposlanstva RH u (…)

….

Pozivu se odazvao veliki broj uzvanika, pa su gospodin Veleposlanik sa suprugom, gospođa Konzul-gerant RH iz (…) gospodin Konzul RH iz (…)i osoblje Veleposlanstva u (…) u prostorijama rezidencije Veleposlanstva ugostili niz Hrvatica i Hrvata, predsjednik(c)a i predstavnik(c)a hrvatskih udruga i medija u (…) niz istaknutih osoba iz javnog života.

Nakon što su se uzvanici okupili, gospodin Veleposlanik se prisutnima obratio s nekoliko riječi dobrodošlice i pritom se osvrnuo na uspješnu godinu (…) koja se bliži kraju, osvrnuo se na trenutno vrlo dobre odnose sa (…) zemljom domaćinom te naglasio, da će se ti odnosi još više poboljšati kada Hrvatska postane članicom EU…

Na kraju je gospodin Veleposlanik zahvalio svima da su se odazvali pozivu na Božićni domjenak i svima zaželio sretan Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu (…) te pozvao prisutne na ugodno druženje uz ponuđeno piće i hrvatske delicije.

Saslušavši govor gospodina Veleposlanika i preporuke u vezi s izlaskom na izbore, prisutni su toplim aplauzom zahvalili na njegovim riječima i odazvali se pozivu na ugodno druženje.
Uz bogat izbor ponuđenih hrvatskih delicija i kolača, u prijateljskim razgovorima, vrijeme je brzo prolazilo i jedna ugodna večer u gostima Veleposlanstvu RH u društvu s diplomatskim predstavnicima Hrvatske u prijateljskom ozračju privedena je kraju.

Povodom Dana državnosti RH Veleposlanik  gospodin (…) sa suprugom  i Generalni konzul Republike Hrvatske u (…) gospodin (…) pozvali su u četvrtak, (…), uvažene goste na prigodni domjenak u rezidenciji Veleposlanstva RH u (…)
Pozivu se po prekrasnom vremenu odazvao veliki broj uzvanika, pa su gospodin veleposlanik sa suprugom, gospodin generalni konzul i osoblje Veleposlanstva (…) toga lijepog, sunčanog dana, u prostorijama i u vrtu rezidencije Veleposlanstva ugostili niz diplomatskih i vojnih predstavnika iz veleposlanstava raznih zemalja sa sjedištem u  (…)
Na domjenak su stigli i  (…)
Gostima su ponuđena hrvatska jela i poznate hrvatske delikatese, najkvalitetnija hrvatska vina i osvježavajuća pića pa je u ugodnom druženju i prijateljskim razgovorima na svečani način i proslavljen Dan državnosti Republike Hrvatske.

Hrvatski veleposlanik u (…) upriličio je u četvrtak navečer u rezidenciji Veleposlanstva RH u (…) primanje i domjenak za predstavnike (…)
….
Domjenak, kojem su nazočili i predstavnik Stalne misije RH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u (…), veleposlanik (…)i hrvatski konzul u (…) održan je povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Veleposlanik (…) je tom prigodom podsjetio na najvažnija hrvatska postignuća u ovoj godini i najavio svoja očekivanja za narednu godinu.
Naglasio je odlične odnose RH s prijateljskom (…), kako na gospodarskom tako i na političkom i kulturnom području, koji će u prvoj polovici iduće godine biti okrunjeni budućim posjetima visokih (…) dužnosnika Hrvatskoj i obrnuto.

Zahvalivši svom diplomatskom timu na podršci, a uzvanicima na odličnoj suradnji, domaćin je svim nazočnima zaželio sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Na božićnom domjenku u Veleposlanstvu RH u(…) u subotu 7. prosinca (…) oko stotinjak uzvanika. Dočekao ih je veleposlanik (…) sa svojom suprugom (…) i kćerkom (…) te  ostalo osoblje veleposlanstva. Veleposlanik je pristiglim gostima uputio riječi dobrodošlice i rekao nekoliko riječi o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj te o promjenama i pogodnostima koje su nastale ulaskom u EU.

Konzul (…) osvrnuo se na proteklu godinu te između ostalog naglasio pozitivnu turističku sezonu (…)  Veleposlanik je uzvanike pozvao na zakusku u susjednu prostoriju. U dobrom raspoloženju (…) izmijenili su svoja iskustva te u ugodnom razgovoru međusobno se družili uz bogat blagdanski stol na kojem su bili servirani hrvatski specijaliteti i slastice.

Veleposlanik (…) pravi je rekorder u trošenju novca. Prošle je godine na ručkove, večere, domjenke i darove potrošio čak 1,5 milijuna kuna, odnosno sedam puta više od Ministarstva turizma.
Potrošio je dvostruko više i od našeg najzaposlenijeg veleposlanstva u Bruxellesu i stalne misije RH pri UN-u.

Proslava Dana državnosti RH, održana  (…) u rezidenciji i vrtu Veleposlanstva Republike Hrvatske, okupila je, pored diplomata iz prijateljskih zemalja…va u (…).

Bio je to ujedno i oproštaj od hrvatskih diplomata kojima ističe mandat i koji će uskoro napustiti (…) konzul RH u (…)i zamjenik veleposlanika (…), konzul gerant u Generalnom konzulatu RH (…) i gospodarska i politička savjetnica u veleposlanstvu RH (…)

Brojnim uzvanicima koji su se odazvali pozivu su ponuđene poznate hrvatske delikatese, kvalitetna hrvatska vina i osvježavajuća pića, pa je u ugodnom druženju u neusiljenom ozračju i prijateljskim razgovorima, na svečani način proslavljen rođendan još uvijek mlade države, Republike Hrvatske.

Uz ponuđena osvježenja jelom i pićem i vrlo lijepi glazbeni program, diskretno je ponuđeno još jedno malo osvježenje …

U (…) 18. lipnja održan prijem povodom Dana državnosti RH (…) na kojem je sudjelovalo oko 400 gostiju…

Pozivnica iz hrvatskog veleposlanstva u (…)

U prigodi proslave Dana državnosti  i ulaska  RH u Europsku uniju, Veleposlanstvo RH u (…)  priređuje prigodni domjenak na koji su pozvani i članovi Hrvatske zajednice u (…)

(…)dosadašnji veleposlanik RH u Republici (…), svečanim prijemom održanim u utorak navečer u prostorijama Ureda (…), oprostio se od funkcije veleposlanika te se zahvalio svim suradnicima i prijateljima.

Veleposlanstvo RH u NR Kini održalo je 24. lipnja svečani prijem kojim je obilježen Dan državnosti i Dan oružanih snaga RH. U hrvatskoj rezidenciji u Pekingu okupljene je pozdravio hrvatski veleposlanik (…) zajedno s vojnim izaslanikom (…). Prijemu su prisustvovali Hrvati koji žive u Kini, dužnosnici veleposlanstava iz regije, predstavnici medija, a tu se našla i skupina Hrvata koja je u turističkom posjetu najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Svečani božićni prijem Veleposlanstva RH u (…) održan je u rezidenciji u (…) Veleposlanik (…) je u pozdravnom govoru istaknuo nekoliko najvažnijih detalja iz djelovanja Veleposlanstva u protekloj godini.

Ujedno se zahvalio  svim okupljenim Hrvatima (…) na ukusnim kolačima te gospodinu (…) na slasnom siru i čokoladi. Bez njihovog doprinosa, naš mali domjenak ne bi bio tako uspješan – istaknuo je na kraju veleposlanik (…) te sve prisutne pozvao da se posluže pripremljenim delicijama.

Ma i previše. Pročitavši sve to, i nije loše biti veleposlanik(ca) RH.
Istina naporno: ili ti priređuješ domjenak ili moraš svaki treći dan nekome u goste.

Gospodo, znam da su ti domjenci, na kojima ste gosti ili domaćini nešto uobičajeno,  ali kada će konačno zemlja u kojoj predstavljate RH, i vašom zaslugom (zato ste poglavito i tamo) unaprijediti gospodarske  sveze.

Lako za prijateljska druženja, športske susrete, estradne priredbe, izložbe  – skrbite za ono što RH najviše treba: tržište ( izvoz, uvoz) , a posebice ulaganja u gospodarski oporavak i boljitak „bolesne“ nam  domovine.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments