KUD PUKLO DA PUKLO

Hrvatska je teško bolesna …V.dio

piše: Josip Prudeus
Malo zahladilo, pa sam se prisebio. Mislim ovako: reći će poneki  cijenjeni čitatelj kako svatko može piskarati ( po slavonski, trkeljati) što mu na um padne.
I eto po meni drvlje i kamenje.

Stoga odlučih izvući živu glavu  nudeći vam u ovom prilogu tekstove s kojima nemam blage veze.

Jedino vas upozoravam, čitajući priložene tekstove kojima nisam autor, dobro upamtite imena i prezimena i datume.

Toliko. Idemo, pa kud puklo da puklo.

Prilog prvi:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 10. zakona Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine. broj 101/98), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 29. travnja 1999. godine donijela

ODLUKU

o prijenosu nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske
u vlasništvo Hrvatskom planinarskom savezu

I.

Mijenja se namjena nekretnina oznake z.k.č. br. 82/2, 91/2, 84/2, 79/2, 92, 85/2, 93/2 i 81/2 sve k.o. Sekulići, ukupne površine 12.195 m², u naravi objekti sa zemljištem na Sv. Geri, u planinarski dom, te se iste u cijelosti prenose u vlasništvo Hrvatskom planinarskom savezu, bez naknade.

II.

Ovlašćuje se dr. Mate Granić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar vanjskih poslova da, u ime Republike Hrvatske, sklopi ugovor o darovanju nekretnina opisanih u točki I. ove Odluke.

III.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Klasa: 940-01/99-06/06
Urbroj: 5030109-99-2

Zagreb, 29. travnja 1999.

PREDSJEDNIK
Zlatko Mateša
(pečat Vlade RH)
Prilog  drugi:

„Sporni otočići u blizini Stona, nisu neka velika ekonomska vrijednost“, ističe neovisni analitičar i dobar poznavalac odnosa u regiji dr Mate Granić, „ ali oni vuku za sobom i dio mora i stvar se mora prinicipijelno i pravedno riješiti i zbog toga Hrvatski Sabor nije ni ratificirao sporazum iz 1999.
„Taj bi se problem, jednom ad hoc arbitražom, mogao riješiti već za nekoliko mjeseci i mislim da je pogreška što se ne ide u tom pravcu“, smatra dr. Granić.

Prilog treći:

„Hrvatska Vlada treba konačno kazati koja je njezina platforma u pregovorima sa Srbijom. Tu platformu,” kaže Dr Mate Granić,”nismo još čuli, ali je Hrvatska mora obznaniti i mora se znati da li je to sredina Dunava ili plovni put Dunava, i druga stvar, kako riješti problem zemlje, jer Hrvatska ima puno više zemlje na drugoj strani Dunava, nego što ima Srbija na hrvatskoj strani.“

Prilog četvrti ( na sreću ovog puta posljednji):

17.II.2005. Hrvatski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić izjavio je za beogradski dnevnik “Danas” kako pitanje granice između Hrvatske i Srbije i Crne Gore ne predstavlja problem u odnosima dviju zemalja najavivši kako će uskoro najveći dio pitanja oko utvrđivanja granice, posebice na Prevlaci i u sjevernom dijelu, biti riješen.

“Pitanje granice ne predstavlja problem u odnosima između SCG i Hrvatske”, rekao je hrvatski veleposlanik u intervjuu “Danasu”, dodajući da će međudržavna diplomatska komisija za granice uskoro nastaviti rad na identifikaciji granice i da će “najveći dio pitanja, poput Prevlake i sjeverne granice uskoro biti riješen”. Kako je najavio, “intenzivirat će se i rad na unapređenju pograničnog režima, u skladu sa standardima i praksom Europske unije, a u interesu stanovništva u pograničnom području”.

Poštovani, ako vam nije dobro, nije ni meni.

Njima jest.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
8 years ago

To se zove izgubljenih najmanje 6 godina,
još ako k tome dodamo sanader je na slobodi,bandić dalje vlada zagrebom, mamić i dalje šefuje sa nogometom.
potrebno nam se je stvarno ozbiljno upitati dokle smo stigli.