UPOZNAVANJE-MLADI I NOVI NADBISKUP

Novi berlinski nadbiskup, dr Heiner Koch prije imenovanja susreo mlade katolike a među njima i Zbor mladih Hrvatske katoličke misije Berlin

tekst i foto: Anica Krstanović
IMG-20150918-WA033Berlin/ Novi berlinski nadbiskup  Koch je prije svog službenog uvođenja u službu u subotu, 19.9. pozvao sve mlade berlinske biskupije na osobni susret s njim večer prije u “Jugendkirche SAM” u Kreuzbergu. Ured za pastoral mladih berlinske biskupije organizirao je noćno klanjanje (Nachtvigil) i druženje mladih sa biskupom.

Zbor mladih Hrvatske katoličke misije sudjelovao je uz tim Nightfever-a (redovitog klanjanja za mlade po uzoru klanjanja na Svjetskim danima mladih) i mlade iz zajednice “Oasa” iz Poljske katoličke misije u animiranju klanjanja.

I ovaj put zbor mladih ostao je vjeran svojoj tradiciji dobre komunikacije i odnosa sa čelnim ljudima katoličke Crkve u Berlinu: Elena Ćaleta je u ime zbora mladih i njihovih obitelji složila kolaž slika zbora mladih, kako bi biskupu ukratko prikazali najvažnija polja dosadašnjeg rada i angažmanam u misiji i biskupiji zbora te svjedočenje kako je crkva mlada.

IMG_20150918_215107Melanie Horvat i Marija Krstanović su nakon pjevanja zamolile nadbiskupa da se upozna sa zborom.

Biskup je poziv mladih zborašica rado prihvatio, te s iznenađenjem i oduševljenjem primio poklon zbora mladih.

Uz kolaž, zboraši su biskupu darovali simbolično majicu zbora mladih koju je jako rado držao za fotografiranje sa zborom pred sobom.

U dobrodošlici zbora mladih stoji:

IMG_20150918_204728Lieber Bischof Koch, dobrodošli!

Ein herzliches Willkommen auch vom Jugendchor der Kroatischen Katholischen Mission und unseren Familien. Es wird uns eine große Freude sein als Jugendchor bei Messen oder anderen kirchlichen Veranstaltungen, weiterhin zu bezeugen, dass “Kirche jung ist”.

Wir freuen uns jetzt schon auf viele Begegnungen mit Ihnen!                                                                                                 Ihr Jugendchor der Kroatischen Katholischen Mission

Biskup Koch je izrazio svoje  oduševljenje pjevanju zbora mladih  te rekao da se raduje budućim zajedničkim susretima. U opuštenoj atmosferi biskup Koch je i Suzani Smolković i Anici Krstanović naglasio da se veseli budućem kontaktu sa zborom i svim stranim misijama.

Uz zbor mladih iz HKM Berlin bili su prisutni prijatelji zboraša, te nekoliko Framasa sa duhovnim asistentom fra Ivanom Macutom i đakonom Nikolom Kaya.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments