UPOZNAVANJE-MLADI I NOVI NADBISKUP

Novi berlinski nadbiskup, dr Heiner Koch prije imenovanja susreo mlade katolike a među njima i Zbor mladih Hrvatske katoličke misije Berlin

tekst i foto: Anica Krstanović
IMG-20150918-WA033Berlin/ Novi berlinski nadbiskup  Koch je prije svog službenog uvođenja u službu u subotu, 19.9. pozvao sve mlade berlinske biskupije na osobni susret s njim večer prije u “Jugendkirche SAM” u Kreuzbergu. Ured za pastoral mladih berlinske biskupije organizirao je noćno klanjanje (Nachtvigil) i druženje mladih sa biskupom.

Zbor mladih Hrvatske katoličke misije sudjelovao je uz tim Nightfever-a (redovitog klanjanja za mlade po uzoru …

više

ODGOVOR NA PUNO PITANJA

piše: Žarko Delač
Nakon višetjedne migrantske krize u našoj blizini ovih se dana i naša država suočila s tim problemom.

Iznenađujuće je pri tome kako nas je situacija zatekla nespremne i neorganizirane te u hodu rješavamo ono što smo mogli pripremiti već tjednima.

Žalosno je kako se tak danas pojavio oglas u kojem se traže poznavatelji arapskih i sličnih jezika, organiziraju se liječnički …

više

IVIČINI SLAVONSKI DIVANI

Pa eto, ako baš mora …veli nam u poruci Ivica Vlašić naš novi suradnik, šaljući nam tekst o sebi i jednu, baš sasvim, “normalnu fotografiju”. Mora, mora …odgovaramo, i s radošću čitamo i evo i dijelimo, lijepo i s puno duha, napisane redove dajući im okvir u rubrici naslova Slavonski divani. Dobro nam došao Ivica! Dobro nam došli Tvoji Divani! (Uredništvo)

ŽELIM RASTI ONDJE GDJE SAM POSIJAN

piše: Ivica Vlašić
198483_1013034051197_895_nUvijek je teško pisati o sebi, a da to bude objektivno, a ne egoistično…

Ukratko, kad sam se rodio, još tamo u prošlom stoljeću, u Slavonskom Brodu, roditelji mi dadoše ime Ivica…čisto da se malo razlikuje od sveprisutnog Ivana. Pa opet, slavim imendan na blagdan svetog Ivana apostola.

Bog mi je na prvom mjestu. Obitelj odmah potom. Jer, …

više