VIJEST KOJA ZATEKNE

U 59. godini života u Zadru preminuo Valter Šarović, glumac, novinar, književnik

piše: Nikola Šimić Tonin
Zadar
/ Malo koja vijest me zatekla, iznenadila, dugo držala u nevjerici. Tako sam žarko želio da je to samo spačka, kakve smo često priređivali drugima. Muk s druge strane, postajao je sve duži i duži i gubila se svaka mogučnost šale.

Kada si s nekim iz dana u dan na kavi u kafiću Libar, GK Zadar, u vicevima, razgovorima, polemikama, akcijama, kojima se uvijek odazivao, postaje dio tebe, dio obitelji, dio prostora koji sada zjapi prazan, u kog se uselila okrutna realnost.

U nedjelju je, u 59. godini života, najvjerojatnije od zatajenja srca, preminuo Valter Šarović. Glumac, novinar, književnik, voditelj… i još toliko toga.

Član zadarskih glumačkih družina, poput kazališne grupe Tokar, kao i Samostalnog voda umjetnika Zadar, a u HNK Zadar gledali smo ga u predstavama Stoše od Foše i Od Foše do Atlantide, i član Hrvatskog književnog društva Ogranak Zadar.

Njegov radiofoničan glas mnogi pamte iz radijskih emisija, ali i  tv priloga o zadarskom sportu o kojem je često, a najčešće o košarci, izvještavao za HTV.

Bio je zapažen dio ekipe prvog hrvatskog dugometražnog filma Mali div koji je svoju premijeru imao lani na Avvantura Film Festivalu.

Dragi Vajo, kako smo te u zadnje vrijeme zvali, počivaj u miru.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments