EMIL CIPAR U KNJIGAMA

tekst: Sonja Breljak
knjiga3 (1) - KopieBerlin-Slavonski Brod
/ Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin tiskalo je knjigu naslova “Ono malo duše” /”Ein Hauch von Seele” -Priče o djetinjstvu, iseljeništvu, povratku, autora Emila Cipara.

Promocija knjige je u Slavonskom Brodu, u petak 11.12.2015. u Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati.

Istovremeno će kolege novinari s brodskog portala SBplus u kojemu je Emil Cipar bio suradnik, novinar- kroničar i kolumnist, a u povodu pete obljetnice njihova glasila, predstaviti knjigu sabranih Emilovih tekstova objavljenih na ovom portalu, ponajviše u rubriciHrvatska-was ist das” čiji naslov je ponijela i knjiga.

Na promociji će biti predstavljena i izložba novinarskih fotografija Emila Cipara. Pjevat će ženski vokalni sastav Adastra.

Knjiga “Ono malo duše” koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na našem portalu u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Pedeset i devet izabranih tekstova, od preko 3oo objavljenih, svjedoči život, djetinjstvo, iseljeništvo i povratak u rodni kraj suosnivača, urednika i vrsnog kolumniste Hrvatskog glasa Berlin, pokojnog Emila Cipara.

Bilo je zadovoljstvo izdavati, pisati, uređivati i surađivati s Emilom,  kao što je bilo i zadovoljstvo u knjigu ukoričiti njegove izvrsne priče. Knjigu su uredili: Sonja Breljak i Antonio Gavran. U izboru tekstova sudjelovale su: Sandra Marelja Muić i Marija Kukić. Lektorica je Marta Gubina. A grafička urednica: Sonja Smolec. Sažetak na njemačkom jeziku je sačinila Mirela Bajlović Marasović. A naslovnicu knjige, portret Emila Cipara, uradio je akademski slikar Marko Kern.

Izdavanje knjige kao i rad Hrvatskog glasa Berlin u 2015. godini, sufinancirao je Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na promociju knjiga Emila Cipara “Ono malo duše” i “Hrvatska-was ist das” u izdanju Hrvatskog glasa Berlin i SB plusa, u petak 11.12.2015. u Slavonskom Brodu, pozivamo sve naše suradnike, čitatelje, rođake, prijatelje, poznanike i likove iz priča i pripovijesti Emila Cipara, iz Broda i šire.

Dođite! Bit će zadovoljstvo s vama podijeliti, u vaše ruke spustiti vrijedno duhovno blago pokojnog kolege.

Nakon predstavljanja knjiga u Slavonskom Brodu, Hrvatski glas Berlin će u dogledno vrijeme upriličiti i berlinsku promociju.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
8 years ago

Isprika za ispravak.

ne stati,već sastati.

Josip Mayer
Josip Mayer
8 years ago

Radujem se i sam Emilovoj knjigi.

Sa Emilom sam se imao priliku stati, kako i sam u dole navedenom tekstu kaže, na Požeškoj gori iznad Požege,Nakon četiri godine zajedničke suradnje,u stvari, četiri mjeseca prije nego što je preminuo.
I, ako sam znao da je teško bolestan,njegov tako brzi odlazak u vječnost,nakon tog kratkog susreta,mi je posebno teško pao.
Da je Emil bio mali čovjek velike srca,to smo se već uvjerili mnogi.Mnogi će naći i sami sebe u njegovoj knjigi.
Sa kojum će naš Emil dalje živjeti.

http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=137924

ante karacic
ante karacic
8 years ago

Emila sam upoznao a nesto poslije toga i Sonju kada je HGB imao samo tri suradnika.Gotovo 90% smo se slagali u svemu iako politicki ja sam desno od centra a on je bio malo lijevo od centra.Nestrpljiv sam da procitam knjigu,
Kada je Emil otisao kao neki refleks HGB je dobio puno kvalitetni suradnika koji su svojim prilozima pokusali popuniti prazninu.Svejedno puno fali Emil.On je znao sa svojim prilozima zakuhati situaciju tako da je na prilog bilo redovito preko dvadesetak komentara.

Dubravka Borić
8 years ago

Sretna sam što imam Emilov osvrt na moju poeziju, koja će konačno doživjeti također ukoričenje (u tiskari je) i
duboko žalim što Emila više ne mogu pozvati na promociju koju sam dugo iščekivala (da…bilo je predugo…).

Iskrene i tople riječi biti će mi u zbirci za djecu Bubamara I. trajna uspomena na čovjeka velikog srca i pera, kojega nažalost nisam uspjela osobno upoznati.
Hvala muza sve.

Ujedno, čestitam svima koji su se trudili ostvariti knjige o Emilu, a najviše urednici portala H.G.B.
– našoj dragoj i vrijednoj Sonji Breljak.

Dubravka

Marija
Marija
8 years ago

Svakog čitatelja, koji u ruke uzme Ono malo duše, već pri prvom pogledu dočekat će toplina koja isijava iz lica Emilovog. Bogatstvo, lakoća, jednostavnost, toplina, životnost… njegovih tekstova oduševit će svakoga. Sigurna sam u to! A i Emil će zacijelo biti zadovoljan gledajući sve to s nebeskih visina.

Sonja
8 years ago

Bila mi je zadovoljstvo raditi na knjizi Emila Cipra kojeg sam imala čast i osobno upoznati.

Hvala svim suradnicima a naročito Sonji Breljak koja nam je svima bila danonoćna poveznica.

Hvala Emilu, bez njega ne bi bilo ove knjige koja će zauvijek sačuvati uspomenu na dragog nam prijatelja i neko drugo vrijeme koje se nikako ne smije zaboraviti.