PRVA ALFREDOVA IZLOŽBA

Prva samostalna izložba fotografija Alfreda Matijaševića, nekad više decenija stanovnika Berlina a danas Strušca kod Popovače.
piše: Marija Matijašević
Bild02Popovača/ Nekada mora čovjek jednostavno ostarjeti, da mu se nešto dogodi, po prvi puta u životu.
Tako je to i s Alfredom.
Stalno smo ga poticali na izložbu fotografija, kojih ima na tisuće, ali ništa. Sve do sada.
Pripomenuti je, da su sve izložene fotografije bile već objavljene na stranicama ovoga portala, pa tako našim vjernim čitateljima i prijateljima nije ništa promaklo.

Na izložbu je Alfreda nagovorio prijatelj i predsjednik likovne udruge “Moslavačkog kruga” iz Popovače, Josip Đoni Kovač. Tako je 40 fotografija A4, krasilo popovački Dom kulture u petak 20.11. 2015.

Bild12Izložbu je otvorio Đoni i gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković. Đoni je rekao par riječi o autoru fotografija i njegovom životnom putu. Poznaje ga od malena, kao i njegovog oca.

Ah, da, te lijepe fotografije, ne razumije svatko! Ljudi prođu letimično pogledom preko njih, ali kada im se objasni što je na slici, onda se vrate i pričaju djeci o tome.

Izložba je popraćena muzičkim dijelom, poezijom Dragutina Pasarića i Zdenke Sever.  Jedna vrlo uspješna večer.

Bild07Kakve su to bile tri manifestacije!  Izložba fotografija, “Noć kazališta” i aukcija slika za humanitarnu pomoć “Kontejner za potrebnog”

Ovom posljednjom, aukcijom slika, kupit će se kontejner za sumještanina Luo Profa, sa vodom strujom i sanitarnim čvorom, kako ne bi proveo još jednu zimu u neizvjesnosti. Na ovoj akciji se Luo Profa zahvalio, i otpjevao, i odsvirao nekoliko samostalnih kompozicija, sa kojima je nekada, u mladim danima,  bio priznati i nagrađivani muzičar, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dubravka
dubravka
8 years ago

Imamo čast da smo vidjeli na Portalu sve te Alfredove, neopisivo lijepe fotografije,koje su nam na čas prekinule dah. Zato mu velike čestitke!
Također lijepe fotografije imao je pok. Emil C. i Željko M., a sada nam ih dostavlja naša Marija K., Sandra M.M., Slavica K., Nikša S. i naravno, urednica Sonja.
Bile bi lijepe i njihove izložbe, svaka na svoj način.
U Splitu sam na ulici prepoznala fotografije Nikše S. koje sam vidjela prije na ovom portalu.
Dubravka