HRVATSKA MEDIJSKA CENZURA

Piše: Antonio Gavran

Nikada dosada koliko me pamćenje služi mediji nisu bili toliko žestoko nastrojeni prema vladajućoj koaliciji da cenzuriraju sve što znači PROTIV. Možda dolazi novo medijsko vrijeme, vrijeme potpunog priklanjanja onima koji su na vlasti ili je ovaj puta došlo do iznimke.

Jedan sam od mrzitelja dijeljenja Hrvatske na nekakve lijevo-desne opcije i u skladu s tim opredjeljivanja cijele društvene zbilje prema uvjerenjima kako Hrvatska ne može nikako drukčije uspjeti nego podijeljena.

Narod je tu opet, po tko zna koji puta “ovca za šišanje” koja vjeruje svemu što pročita u medijima, a mediji ne govore istinu to je svima već odavno poznato. Za vrijeme Domovinskog rata mediji su odigravali najsnažniju ulogu u miru, ali i zloći, danas to isto čine više nastrojeni širenju mržnje nego stapanju društva u jednu cjelinu.

Toliko smo mala zemlja da nam podijele zbilja ne trebaju. Čitam i gledam ovih dana izvještaje različitih političkih analitičara iz čijih očiju izvire novac, jer ono što govore ne da nema veze sa stvarnošću već je prosipanje čiste demagogije i huškačke politike od strane političkih interesnih skupina upućene grupaciji koja se već tjednima raspada, ali nikako da se raspadne. Očito je taj Božo Petrov kupio snažno moment ljepilo da zadrži na okupu sve zastupnike MOST-a, iako cijela Hrvatska već danima čeka njihov raspad.

Mediji iz dana u dan izvještavaju kako je raspad treće političke opcije neupitan, ide se čak toliko daleko da poneki pišu kako je bilo dosta pošteđivanja Petrova i njegovih “sljedbenika” i da ih treba kazniti medijskim napisima o tome što oni čine Hrvatskoj javnosti “povlačeći za nos” tjednima cjelokupnu javnost jer se ne žele odlučiti s kime će u “spas Hrvatske”.

Za informaciju, službeni rezultati izbora su objavljeni u ponedjeljak. O kakvom mi onda kašnjenju govorimo?

Prije nekoliko dana bila je sahrana vukovarskog branitelja Darka Pajčića, opet teška cenzura, objave tek u tragovima, a priča sama po sebi vrlo čudna, upitna legitimnost policijskih službenika i upotreba ovlasti, no o tome neka odluči sud, ako do njega dođe.

Gledao sam neki dan jednu opet krajnje desničarsku emisiju pa pokušavam iz ove ljevičarske zbilje koja se proširila cijelim medijskim prostorom i ekstremno desničarske emisije izvući poneki zaključak.

U svakom slučaju ne piše nam se dobro. Hrvatski narod pod opsadom je teške manipulacije medija koji za “koricu kruha” pišu sve što politička elita želi, pa makar i te objave bile totalno kontradiktorne zdravom razumu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stjepan Poljaković
8 years ago

Najžalosnije je to što smo mi mali narod i mala zemlja u kojoj se bez po muke doza tko što radi i tko što ima… Ovi piarovi i spinolozi vrijeđaju inteligenciju iole načitanom i obavještenom pratiocu događanja. Rezultat svega je opća gadljivost i nervoza na probavnim organima kod svih koji malo dublje i malo dulje zavire u medijsku kaljužu u Hrvata…..