KISTOM I PEROM “LOCO-MOTO”

piše: Stjepan Poljaković
avantura 2
Slavonski Brod/ U svijetu se 03. prosinca obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom  su članovi udruge „LOCO-moto“ iz Slavonskog Broda priredili  izložbu slika iz svoje radionice.

Udruga „LOCO-moto“ okuplja osobe s poteškoćama u kretanju – osobe oboljele od distrofije, cerebralne paralize, tetraplegije, paraplegije i ostalih motoričkih oboljenja.

Izložba je u prostorima gradske knjižnice Slavonski Brod svečano otvorena 30. 11. 2015. Službeni naziv izložbe je „KISTOM I PEROM LOCO-moto“.

avantura 8Kao uvod samoj izložbi članovi udruge pročitali su niz svojih pjesama. Pjesme i slike su nastale na jednoj od radionica koje udruga tijekom tjedna organizira za svoje korisnike.  Podršku i savjete u radu poetske i likovne radionice pružaju im članovi Književno -likovnog društva Berislavić iz Slavonskog Broda.

Svečanost otvaranja izložbe upotpunile su djevojke iz vokalnog sastava „Ad Astra“ i kantautor Željko Čavičić.

Udruga „LOCO-moto“  djeluje od 1984-te godine. Prošle godine su osim 30-og rođendana proslavili i preseljenje u nove prostorije.

Predsjednica udruge Gordana Mišković je u neformalnom razgovoru poslije izložbe iznijela osnovne podatke o samoj udruzi.

avantura 5Udruga okuplja oko 400 članova. U prostoru od oko 180 kvadrata osiguran je poludnevni boravak. Svakoga dana održavaju aktivnosti u jednoj  od radionica u kojoj se članovi udruge usavršavaju u vještinama kuhanja, slikanja, pisanja pjesama. Organiziraju se i proslave rođendana, sportski aktivni članovi odlaze na takmičenja u pikadu, visećoj kuglani, šahu  i boćanju.

Od prije četiri godine  članovi udruge imaju pravo na osobnog asistenta u nastavi i domaćinstvu.

Prepreke  s kojima se članovi udruge susreću u svakidašnjem životu su arhitektonske barijere pred mnogim ​ institucijama i ustanovama u gradu.

U vremenu pred nama cilj članova udruge je zamijeniti stari i isluženi kombi za prijevoz korisnika, novijim vozilom.

Dana 3. 12. 2015 od 16.00 sati u svečanoj sali „BUKOVLJE“ udruga priređuje zabavu za članove i prijatelje na kojoj će se pjesmom i plesom obilježiti Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Za dobar štimung pobrinuti će se VIS „KRIJANI“.

Članovima udruge “LOCO-moto” i svim sličnim udruženjima koja okupljaju i skrbe o osobama s invaliditetom, čestitamo njihov dan!

Album s fotografijama: KISTOM I PEROM “LOKO-MOTO”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments