KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst “Svjedočanstvo pisca, novinara i cijele generacije”

Elizabeta Kopić/ 12.12.2015/ Prekrasna večer, a što drugo reći. Na samom ulasku u dvoranu u prvom redu ugledah Mariju i Alfreda Matijaševića (koji su nekada živjeli u Berlinu) došli su iz mjesta Stružca kod Popovače. Susrela sam se sa mnogo poznanika ali također upoznala sam i dosta ljudi koje sam samo vidjela na slici u Hrvatskom glasu Berlin ili na Facebook-u.
Kada je Sonja pričala o našem Brođaninu Emilu kome je bila i posvećena večer bilo je i suza pa i tihog jecanja, a i sama sam se zagrcala kada je spomenila i nas Brođane u Berlinu.
Sonjino izlaganje, njezin ugodan glas i sve što je rekla u vezi Emila oduševilo je prisutne u dvorani. Šta drugo reći nego hvala Sonji i njezinim suradnicima na jednoj divno organiziranoj večeri u dvorani Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu.

Zvjezdana/ 12.12.2015./ Bila je to posebna večer sjećanja na Emila kroz svjedočanstvo njegovih suradnika i nadasve prijatelja. Pobudila je na razmišljanje o raseljenoj nam domovini. Birani tekstovi ovih dviju zbirki te odmjerenost iskaza i osjećaja dalo je ovom predstavljanju jednu novu dimenziju. Hvala Vam Sonja što ste prepoznali tu potrebu.

Marija/ 12.12.2015/ Promocija – večer za sjećanje. Dan poslije – dan koji je pokazao kako suradnici HGB žive, dišu, misle, rade… kao najsložnija obitelj. Glas spaja i povezuje ljude, nemoguće pretvara u moguće, nepoznate ljude povezuje čvrstim nitima prijateljstva. A tu nit izatkao je onaj u čiju čast je upriličeno sve ovo – Emil.

Josip Mayer/ 13.12.2015/ U svakom slučaju čitajući dosadašnje Emilove tekstove, mogu si i sam zamisliti, mnogi će naći i sebe u Emilovoj knjizi.Ona je već sada postala most i poveznica na relaciji domovina i njezino iseljeništvo.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments