ŽIVE JASLICE U DONJIM ANDRIJEVCIMA

Tekst i foto: Elizabeta Vučković

Untitled2 Župa sv. Andrije Apostola iz Donjih Andrijevaca i ove se godine može pohvaliti živim jaslicama u centru sela zahvaljujući ponajprije mladima koji su svojim trudom i zalaganjem doveli do toga da Andrijevci već drugu godinu imaju žive jaslice.

Organizirana je predstava Isusova rođenja u kojoj su glumci bili djeca redom osnovnoškolci i mlađi. Na kraju predstave male glumce pozdravilo je gromoglasnim pljeskom dvjestotinjak mještana i gostiju, a Luka Seletković, jedan od organizatora na kraju se zahvalio župniku Nikici Mihaljeviću, te općini Donji Andrijevci i načelniku Tomislavu Marijanoviću koji su potpomogli ovaj projekt, kao i mještanima koji su posudili svoje životinje u svrhu oživljavanja i štovanja tradicije slavljenja svetkovine Božića.

Untitled11Naposljetku se zahvalio djeci koja su glumila i mladima koji su zajedno s njim sudjelovali u izradi živih jaslica, a to su: Marko Markovac, Bernard Vučković, Elizabeta Vučković, Slavica Čale, Robert Forgač, Kristijan Tokić, Tomislav Buković i mnogi drugi koji su povremeno pomagali.

Svi zajedno nadaju se kako će ovaj projekt biti i nagodinu realiziran, te kako će se žive jaslice u Donjim Andrijevcima pretvoriti u tradiciju.

Album s fotografijama: ŽIVE JASLICE U DONJIM ANDRIJEVCIMA

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments