ZASPALA LJUBAV

piše: Slavica Jurčić
Njih dvoje, Mila i Filip već dugo su u braku – dvadeset godina. Imaju malo toga zajedničkog.

On je aktivan i poslovan čovjek, a ona zatvoren tip.

Djeca su im već otišla na fakultet, a njih dvoje  ništa više ne veže jedno za drugo. Nema više bliskosti ni razumijevanja među njima.

Filip je primijetio da se njegova supruga više njemu ne obraća. Kada on dođe kući s posla, ona ga ni ne pogleda.

I Mila je primijetila da je  Filip odsutan i zamišljen. Često je na računalu, a već  duže vrijeme spava u sinovljevoj sobi.

Osjećaju, znaju  da su se otuđili, čak se ni ne svađaju više.  Ne smiju se, zajedno ne izlaze na večere i ne brinu se jedno o drugom.

 „Tu se više ništa ne može napraviti“, mislili su oni. Je li zaista tako?

Dan  je započeo kao i  svaki drugi. Mila je otišla na posao prva,  a Filip je ostao spremajući se za posao. Vozila se obilaznicom jer je u centru uvijek gužva.  Nije žurila jer je krenula  ranije.

Dan na poslu  tekao je lijepo. Ona je s kolegicom izašla na kavu, a tada joj je zazvonio mobitel. Javili su joj da je Filip  imao prometnu nesreću.

Mila  je ostavila i kavu i kolegicu i odjurila u bolnicu. Tamo je saznala da su Filipove ozljede teške i mora se čekati ishod operacije.

Što reći djeci?

Mila se prvi put ozbiljno zabrinula za Filipa. Nikada on nije bolovao, a sada ta nesreća!

Već je pala noć kada su joj prišla dvojica liječnika i rekli da je operacija dobro prošla. Sada samo moraju čekati da se Filip probudi.

Tih dana Mila je probdjela uz Filipov krevet.  Bila je uz  Filipa od jutra do mraka i nije se odvajala od njega. Darivala mu je poljubac za dobro jutro i za laku noć. Vodili su duge razgovore i nakon dugo vremena oni su se ponovo zbližili.

Vikendom su i djeca stigla u posjet. Vidjeli su da se starci, kako su ih u šali zvali, ponovo vole.

Nakon što je Filip stigao kući, Mila ga je njegovala i pazila kao malo dijete.

Njihova zaspala ljubav se probudila i procvjetala. Sada  rade sve zajednički, doručkuju zajedno, idu u duge šetnje.

Nesreća im je promijenila život, razbila monotoniju njihovoga braka, probudila njihova srca koja ponovo trepere jedno za drugo.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments