OBJAVA BIRAČIMA

Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske

veleposlanstvo-RH-u-Njemackoj12-150x150Berlin/ “Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu na temelju članka 29. stavka 1. i članka 36 stavka 1. Zakona o registru birača (NN 144/12, 105/15) daje

OBJAVU O MOGUĆNOSTI GLASOVANJA BIRAČA KOJI NEMAJU PRIJAVLJENO PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske održat će se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu i Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Münchenu, Stuttgartu, Frankfurtu, Düsseldorfu i Hamburgu u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine u vremenu od 7,00 do 19,00.

više

IGRA OLAKŠAVA UČENJE

Renata Primorac, uspješna dizajnerica igara na ploči

prilog: Ante Karačić
renataVeć deset godina Renata Primorac radi u školi u Olpeu u njemačkoj Saveznoj državi Sjevernoj Rajni Vestfaliji kao učiteljica za djecu od 5 do 10. razreda.

Tijekom rada s djecom s posebnim potrebama osmislila je tridesetak igara na ploči (tzv. Brettspiele) za matematiku i njemački jezik prema potrebama i zanimanjima učenika u skladu s temama i sadržajima u nastavnom programu.…

više

OBRTOM DO DIPLOME

piše: Marica Žanetić Malenica

diplomaSjedim u jednom od gornjih redova velike amfiteatralne dvorane Filozofskog fakulteta u Zagrebu i sa suprugom i mlađom kćeri pratim ceremoniju promocije studenata različitih usmjerenja. Čekam, tog proljetnog dana 2002-e godine, da na red dođu novopečeni psiholozi, diplomand jednog od najpopularnijih, ujedno i najtežih studija, među kojima je i naša starija kći.

Dok u novom kostimiću, koji mi je za tu prigodu sašila moja susjeda, iščekujem poziv upućen psiholozima, prisjećam se …

više