DRAGI PRIJATELJI…

tekst i foto: Sonja Breljak
021Berlin/ Internacionalni filmski festival, popularno Berlinale, još traje.

Vrhunac, proglašenje pobjednika je krajem tjedna. A izbor, konkurencija, velika je u svim kategorijama. U natjecateljskom dijelu programa Panorama prikazan je i hrvatski dugometražni film “S one strane” redatelja Zrinka Ogreste. 

U najavama filma svesrdno smo sudjelovali sretni da je hrvatski film na ovom važnom filmskom festivalu.  A bili smo, na poziv redatelja, i na premijeri.

Bilo je lijepo, dirljivo. Izvrstan je to film, dobra priča i odlična gluma. S pravom je pozitivna rekacija filmskih kritičara.

Ovih dana, do kraja festivala “S one strane” možete u Berlinu pogledati  još u dva navrata:  u subotu 20.2. u 17,00 (Zoo Palast 2) i u nedjelju 21.2. u 17.45 (Cine Star 3).

I dok Berlinale polako ide ka završnici i naši “filmaši”, a i mi, još sređuju svoje dojmove, u naš poštanski sandučić stigla je iz Zagreba ova poruka:

-Dragi prijatelji, vrativši se iz Berlina gdje smo doživjeli rijetko dojmljiv prijam našega filma, osjećam potrebu zahvaliti svima vama koji ste nam pružali potporu u njegovu nastajanju. Vaše smo pozitivne misli i želje osjetili i u Berlinu. Nadajući vam se na beogradskoj (4.3.), splitskoj (6.3.) ili zagrebačkoj (8.3.) premijeri, prijateljski vas pozdravljam ...U potpisu: Zrinko Ogresta.

Eto, ponekad, nakon događaja, upoznavanja, susreta, doživljaja, fotografiranja, pisanja, nakon objavljenog teksta …dođe nagrada koje nema upisane i opisane na studijima ili u pravilima novinarstva. Spada i pripada u domene srca. I počinje sa: Dragi prijatelji …

Što poželjeti više?!

Hvala!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments