OTVOREN PRIJAMNI CENTAR U LONJSKOM POLJU

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_6156U Repušnici (prigradskome naselju grada Kutine) je danas (12.5.2016.) otvoren Prijamni centar – prvi službeni ulaz u Park prirode Lonjsko polje s moslavačke strane.
Prijamni centar je smješten u novo sagrađenome trijemu i ima za cilj pridonijeti razvoju održivoga kontinentalnog poduzetništva u turizmu grada Kutine i ovog dijela Moslavine.
Odavde kreću razne rute za obilazak Parka prirode, a posjetiteljima se pruža mogućnost stručnog vođenja, vožnja s kočijama, vožnja čamcima, uživanje u kulinarskim delicijama ovoga podneblja (šaran na procjep iliti rašljama itd.), upoznavanje sa tradicionalnim ribolovom, kulturnom baštinom i običajima.

IMG_6908Centar ima modernu multimedijalnu dvoranu i u potkrovlju galeriju za predstavljanje prigodnih umjetničkih sadržaja.
Potpisniku ovih redaka je ukazana čast, da izložbom svojih 50 fotografija pridonese svečanom otvorenju Centra – fotografije oslikavaju ambijent te životinjski i biljni svijet moslavačkoga podneblja.
Neke od fotografija su kod posjetitelja izazvale zapanjenost, jer su se sa nekim prikazanim detaljima sastali prvi puta u životu – no bez bojazni, te iste fotografije su dakako bile premijerno prikazane na ovim stranicama, a ostatak svijeta ipak mora pričekati u redu, vidjeti ih uživo.
IMG_6915Prigodni govor i upoznavanje posjetitelja s autorom fotografija održao je kutinski književnik, kolumnist i kroničar – g. Dragutin Pasarić.
Današnjoj manifestaciji nazočilo je nekoliko pomoćnika ministara u Vladi RH, kao i predstavnici lokalne, gradske i županijske vlasti, dok je u kulturnome dijelu programa nastupio KUD “Repušnica”, pomlađenoga sastava. Mada vrijeme nije bilo baš naklonjeno mnoštvu posjetitelja, ipak se veliki broj odvažio i uputio u Lonjsko polje i imao prilike se susresti neposredno sa blagodatima ovoga kraja.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments