KONCERT U VELEPOSLANSTVU

gggBerlin/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj organizira u četvrtak 05. svibnja, koncert na kojemu će nastupiti pijanist Krešimir Starčević i violončelistica Latica Anić.

Koncert će se održati u  prostorijama Veleposlanstva RH, na adresi: Ahornstr. 4, 10787 Berlin. Početak je u 18 sati.

Na programu koncerta bit će djela  F. Schuberta, R. Schumanna i B. Papandopula.

LATICA ANIĆ rođena je 1994. godine. Violončelo je počela učiti sa sedam godina u Omišu u klasi prof. Mihovila Karuze i kod prof. Tonča Čavara. Usavršavala se kod prof. Berković, Dešpalj, Grigorian, Leskovar. 2010. Na međunarodnom natjecanju je osvojila nagradu Grand Prix kao i brojne druge.

sssKREŠIMIR STARČEVIĆ (Zagreb, 1988.) klavir je počeo učiti sa 12 godina.  Godine 2007. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u razredu red. prof. Đorđa Stanettija. Preddiplomski studij završio je 2011. godine Magna cum laude (Sa velikom pohvalom), dok je diplomski studij završio 2013. godine, koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu.

U sklopu programa studentske razmjene Erasmus, akademsku godinu 2012./2013. proveo je na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču u razredu o.Univ-Prof. Stefana Vladara. Za postignuća u akademskoj godini 2012./2013. nagrađen je Dekanovom nagradom Muzičke akademije u Zagrebu.

Osvajao je brojne glazbene nagrade, pohađao seminare  i usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments