VREMEPLOV “BROĐANA”

tekst i foto: Sonja Breljak
brBerlin-Slavonski Brod/ Ovih dana učestali pismeni razgovori na relaciji Berlin-Slavonski Brod. A tako (je)i treba(lo) biti. Udruga koja neumorno 25 godina promiče ime svoga grada i pomaže njegove ljude može i treba biti gradu na ponos.

Sad, kako veli i predsjednik “Brođana” Ivan Bitunjac-ruka pravde je duga ali dostižna-pa evo i konačne satisfakcije.

Naime, kako smo već i pisali, Zavičajni klub “Brođani” Berlin e.V. ovogodišnji je dobitnika  jedne od godišnjih nagrada Grada. Na dan Grada, 16. svibnja, primit će “Brođani” u svoje ruke  Grb Grada Slavonskoga Broda.

Ovaj lijep događaj zbit će se, kako stoji u netom pristigloj pozivnici, na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda koja se 16. svibnja ima održati u zgradi Glazbene škole Slavonski Brod u Tvrđavi Brod.

Za ovu lijepu i svečanu prigodu, i svakako jedinstvenu u životu dobitnika nagrada, doputovat će više članova  “Brođana”. U trenutku,  iz zdravstvnih razloga, na žalost, neće to  biti moguće za predsjednika “Brođana”, Ivana Bitunjca. S njim u mislima, za njega i za sve članove Kluba, nagradu će preuzeti dopredsjednica Brođana, Elizabeta Kopić a više članova je najavilo pojedinačne dolaske u Brod: Katica, Dragan iz Berlina Marija i Alfred iz Strušca, Željko iz Sarajeva… pa i potpisnica ovih redaka sprema se na put. Ispunit će se eto 25 godina sanjani san jednog udruženja. Valja to i zabilježiti!

Organizatori iz Broda  pripremaju skoru dodjelu godišnjih nagrada Grada Slavonskog Broda. Pritom se misli i na prigodno predstavljane nagrađenih kod dodjele nagrada.

Poradi toga, javila nam se osoba odgovorna za izradu video zapisa o nagrađenima. U potpisu je Krunoslav Gruičić koji radi video zapis nagrađenih, te je u potrazi za fotografijama kojima se “Brođani” žele predstaviti prije nego li u ruke prime priznanje.

Bijaše to razlogom i našeg pregledanja i sabiranja fotografija iz posljednjih godina.

Pravi vremeplov!

foto album: Zavičajni klub”Brođani” Berlin e.V.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments