BITI VATROGASAC

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_7065Stružec/ Mjesec svibanj je tradicionalno mjesec zaštite od požara.

Tom prigodom, DVD Stružec je upriličio Dan otvorenih vrata i ugostio dvadesetak djece iz mjesne Područne škole, Osnovne škole Popovača.

Gospođe učiteljice i djecu je uz dobrodošlicu, pozdravio predsjednik DVD-a Stružec, Josip Šambar, zajedno sa zapovjednikom,  Mariom Idžanom.

Izuzetno zainteresirana djeca su imala priliku upoznati dežurne djelatnike, vatrogasna vozila i nazočiti prigodnoj demonstraciji gašenja otvorenog plamena benzina – prahom, vodom i pjenom, koju je prikazao dozapovjednik, Mario Čehulić, dok je demonstraciju sa zaštitnom maskom prikazao vatrogasac, Danijel Cvjetojević.

IMG_6945Dakako, svatko je barem na trenutak poželio biti vatrogasac i odjenuti zaštitnu uniformu i vatrogasnu kacigu. Učinjena je i zajednička fotografija, koja će nas sve prisjećati na ovaj uspješan radni dan, nama kao vatrogascima, a djeci dva školska sata nastave van učionice.

Hoće li će netko od njih kročiti stazom vatrogastva, pokazat će budućnost?

Uslijedilo je druženje s vatrogascima uz sokove i kolače, a  izražena je i želja, da vatrogasci posjete njihovu školu i da se upriliči  jedna zajednička vježba na “njihovome” terenu. Naravno o tome će odlučiti Ravnateljstvo škole, kako u Strušcu, tako i u Popovači – kojima se srdačno zahvaljujemo na odličnoj suradnji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments