PRVA PRIČEST ZA ŠEZDESET MALIŠANA

3e8e1949f1c3300c7f060866b463e01c_XLBerlin/ U subotu, 21. svibnja 2016. godine, 60 dječaka i djevojčica po prvi su put primili svetu hostiju, Tijelo Isusovo.

Ovom velikom događaju prethodila je jednogodišnja vjeronaučna priprema, te su se prvopričesnici i njihovi roditelji dan prije, u petak poslijepodne, ispovjedili kako bi mogli biti u potpunosti spremni za ovaj veliki dan.

Svečano misno slavlje započelo je u 12.00 sati u crkvi sv. Sebastijana, a predvodio ga je fra Radoslav Tolić, dok je u koncelebraciji bio voditelj misije fra Frano Čugura, a koji je ujedno i izrekao prigodnu propovijed, te đakon Nikola Kaya.

Na svetoj misi izmjenjivali su se roditelji i djeca u čitanju, zahvalama svima onima koji su zaslužni za ovo slavlje, a i onome zbog kojega su se i okupili danas, a to je Isus Krist. Prvopričesnici su prinijeli i darove na oltar za vrijeme misnog slavlja te su zajedno sa svojim roditeljima izrekli i prigodnu molitvu vjernika.

Za vrijeme svete mise pjevao je samo za ovu prigodu osnovani zbor majki, koje su predvođene Anom Magdalenom Begić, vrlo lijepo pjevale i na taj način uzveličale ovo misno slavlje. Na orguljama na koru bila je Marija Kolak koja je odsvirala jedan dio svete mise.

Fra Frano je na kraju zahvalio svima pojedinačno koji su sudjelovali u pripremi crkve, kićenju, pjevanju, ministrantima i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovo misno slavlje bude ovako lijepo i svečano.

Na koncu misnoga slavlja, prvopričesnici su svojim roditeljima i svim prisutnima u znak zahvalnosti otpjevali pjesmu Mi želimo uzdići Isusa te su zatim predstavnici roditelja vjeroučitelju prvopričesnika, đakonu te voditeljici zbora majki i dječjeg zbora udijelili prigodne poklone.

Nakon svetog misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje iza oltara te su zatim roditelji i rodbina pristupila svojoj djeci,  čestitala im te su se mogli pojedinačno fotografirati.

(Izvor: HKM Berlin)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments