TAKO TO RADE NAŠI U RIMU

Kulturno-društvena udruga „Hrvatsko talijanski Mozaik Rim“ priredila likovnu izložbu u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske

piše: Zrinka Bačić
4 (1)Kulturno-društvena Udruga „Hrvatsko talijanski Mozaik Rim“ je u subotu,  28. svibnja 2016. godine, kako je planirano povodom proslave Dana Državnosti RH, organizirala bogat program uz podršku brojnih institucija i pojedinaca.

Nazočio je veliki broj uzvanika, Hrvatica i Hrvata, Talijana i drugih (dragih) prijatelja Udruge „Hrvatsko talijanskog Mozaika Rim“.

Večer je prošla uz iznimno bogat program koji je započeo otvaranjem izložbe autorske scenografske instalacije “ODER NICHT” Ankice Karačić, umjetnice hrvatskog porijekla koja već godinama živi i radi u Njemačkoj.

Izložbu je otvorio veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Damir Grubiša  i predstavnica Grada Zgreba, posebna savjetnica gradonačelnika, Biserka Bucković.

IMG_5994Ankica je predstavila svoje umjetničko i životno djelo izložbom „ODER NICHT“.

„ODER NICHT“ predstavlja početak i kraj. Može se gledati  kao početak i kraj sata, dana, mjeseca, godine ili života. Početke, koji su svijetli, Ankica je predstavljala svijetlim bojama, a što se više primičemo kraju prevladava crna boja.

Na samom kraju umjetnica nas dovodi pred zid u kojem se nalazi pukotina kroz koju prolazi svjetlost novog početka. „ODER NICHT“ povezuje osobna životna crta logičnom sekvencom položaja tijela – uspravno, sagnuto, gotovo na koljenima i potom opet u uspravljanju.

Ljubitelji umjetnosti koji su nazočili otvaranju izložbe su, nakon službenog pozdrava predsjednice Talijansko-hrvatske udruge Mozaik Rim Ivane Miline, osim u Ankičinoj umjetnosti, mogli uživati i u ribljim specijalitetima, glazbi i lutriji s vrijednim nagradama u prestižnom restoranu „Il Gubileo“, Via di Porta Cavalleggeri 145, Rim, u neposrednoj blizini Trga Svetog Petra.

Prof. Leonardo Cenci, počasni član Udruge „Hrvatsko talijanski Mozaik Rim“, uručio je zahvalnicu Ankici i Anti Karačić u ime Udruge.
Večer je završila zahvalama veleposlanika Grubiše i Biserke Bucković, posebne savjetnice gradonačelnika kao predstavnice Grada Zagreba, i ostalih uzvanika za izvrsnu organizaciju proslave Dana Državnosti RH.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments