NEŠTO IZ DUŠE

Naša Ankica Karačić po peti puta za redom izlaže u BIG Gallery Dortmund

tekst: Ante Karačić
Ankica 1Dortmund
/ Između nekoliko stotina prijavljenih umjetnika, naša Ankica Karačić, slikarica iz Iserlohna, po peti puta za redom je, zajedno s još dvadeset i jednim umjetnikom, izborila pravo sudjelovanja na izložbi na kojoj je tema umjetničkih radova- slika, grafika, skulptura i fotografija, popraćena tekstom.

Time je ova naša slikarica, koja je nedavno izlagala i u Veleposlanstvu RH u Berlinu, potvrdila već odavno poznatu činjenicu, da je postala jedan od vodećih umjetnika na dortmundskoj i ruhrgebitskoj sceni.

Ankica Karačić se u  BIG Gallery Dortmund predstavila s radovima iz svoga novog ciklusa naslova “Nešto iz duše”. Radovi su popraćeni citatima iz Biblije.

ankicaNa otvaranju izložbe su ovoga puta bili prisutni i brojni Hrvati. Primjerice, Katarina Khan solista u Dortmundskoj operi (Hrvatica iz Subotice), Josip Marković, predsjednik Matice hrvatske za Ruhrgebit, inače slikar i umjetnički terapeut, potom Bernard Šimunić, akademski slikar porijeklom iz Jablanice koji inače živi u Dortmundu…

Na pitanje, što to znači “Nešto iz duše”, Ankica Karačić je odgovorila: “Do sada sam radila više ciklusa u svim tehnikama i uvijek sam bila nečim ograničena – temom, dimenzijom, tehnikom, financijama i svim ostalim. Ovoga puta stvarno nisam  ničim ograničena i radim nešto iz duše.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments