SAVJETOVANJE O MIROVINAMA

Ako imate pitanja o zakonskom mirovoinskom osiguranju u Njemačkoj i Hrvatskoj

renteBerlin/ Deutsche Rentenversicherung/Bayern Süd i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, od 5. do 7. srpnja, dakle ovih dana, zajednički održavaju međunarodne savjetodavne dane o zakonskom mirovinskom osiguranju.

Ovo savjetovanje održava se u prostorijama Službe za informiranje i savjetovanje / Auskunft- und Beratungsstelle der Deutschen Rentenversicherung, Fehrbelliner Platz 5, 10707 Berlin i to od 5. do 7.7. u vremenu od 09,00 do 16,00 sati.

Preporuka je, kako bi se izbjeglo čekanje, dogovoriti termin putem telefona: 030 86888-28999 i 030 86888-27496 kao i putem e.maila: service.in.berlin@drv-bund.de. Pritom je potrebno navesti svoj hrvatski osobni broj i broj njemačkog osiguranja.

Riječ je o savjetovanju za osiguranike koji su svoje doprinose uplaćivali njemačkim ili hrvatskim nositeljima mirovinskog osiguranja.

Savjetovanje je besplatno i održava se prema potrebi na njemačkom ili hrvatskom jeziku. Na dogovoreni razgovor obavezno ponijeti dokumentaciju o mirovinskom osiguranju i osobnu ispravu.

Dodatne informacije možete dobiti i putem e-maila: internationale-beratung@drv-bund.de

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments